"Το πρωί του Σαββάτου και ώρα 07.30 διαπίστωσα ότι ο οικίσκος και τα μηχανήματα ήταν πυροβολημένα με όπλο από κοντινή απόσταση", έτσι περιγράφει το γεγονός ο ιδιοκτήτης του σταθμού κ. Φώτης Κοντραφούρης.

 

Ο Δήμος Ελαφονήσου καταδικάζει το χτύπημα στο ραδιοφωνικό σταθμό «Μουσικός Παλμός»

Την Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2013, άγνωστος κατέστρεψε με τη χρήση όπλου τον τεχνολογικό εξοπλισμό (αναμεταδότη) του ραδιοφωνικού σταθμού «Μουσικός Παλμός» που βρίσκεται στην Ελαφόνησο.

Τις ημέρες αυτές ο ραδιοφωνικός σταθμός αναμετέδιδε ενημέρωση δημοτών Ελαφονήσου σε θέματα που απασχολούν έντονα την τοπική κοινωνία του νησιού. Συγκεκριμένα, ο Δήμαρχος Ελαφονήσου αναφέρθηκε στο αγκυροβόλιο πλοίων στον όρμο των Βατίκων που πλήττει βάναυσα την περιοχή και στο ανυπόστατο σενάριο της  συνένωσης του Δήμου Ελαφονήσου με τον πρώην δήμο Βοιών. Και στα δύο μείζονα θέματα που παρουσιάστηκαν ο Δήμος Ελαφονήσου έχει δηλώσει κατηγορηματικά αντίθετος.

Η διαλεύκανση της υπόθεσης αφορά βεβαίως τις αστυνομικές αρχές. Είμαστε όμως πεπεισμένοι πως η αναμετάδοση της ενημέρωσης του Δημάρχου Ελαφονήσου, η οποία επιφύλασσε πολλές αποκαλύψεις για παράγοντες της περιοχής που κινούνται υπόγεια και ενάντια στο κοινό συμφέρον, και το άνανδρο χτύπημα στο ραδιοφωνικό σταθμό σχετίζονται απόλυτα.

Ο Δήμος Ελαφονήσου καταδικάζει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο το χτύπημα που δέχτηκε ο ραδιοφωνικός σταθμός. Ευελπιστούμε στην άμεση αποκατάσταση της ζημιάς που προκλήθηκε στον τεχνολογικό εξοπλισμό του σταθμού, ώστε να συνεχίσει η αμερόληπτη και αντικειμενική ενημέρωση του κοινού.

                                         =================

Ο Υπουργός Αναπληρωτής Εσωτερικών και βουλευτής Λακωνίας κ. Λεωνίδας Γρηγοράκος καταδικάζει απερίφραστα την επίθεση που έγινε στον σταθμό αναμετάδοσης του ραδιοφωνικού Σταθμού «ΠΑΛΜΟΣ» στη Νεάπολη.
«Η φίμωση των ελεύθερων απόψεων, με όποιον τρόπο κι αν συμβαίνει, είναι καταδικαστέα πράξη ενάντια στη Δημοκρατία».

=================

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τους  κ.κ Υπουργούς:

  • Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη  
  • Δικαιοσύνης Διαφάνειας & Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

 

Θέμα : Επίθεση σε ραδιοφωνικό σταθμό στην Ελαφόνησο.

Πριν από λίγες ημέρες συνέβη ένα πρωτοφανές περιστατικό. Σύμφωνα  με δημοσιεύματα του τύπου, οι κάτοικοι της Ελαφονήσου, μιας φιλήσυχης περιοχής,  έγιναν μάρτυρες μιας “περίεργης” επίθεσης με κυνηγετικά όπλα κατά αναμεταδότη ραδιοφωνικού σταθμού που εκπέμπει στη γύρω περιοχή. Συνέπεια αυτής της επίθεσης είναι να σιγήσει ο σταθμός που μετέφερε τη φωνή του στη Νότια Πελοπόννησο, τα Κύθηρα και την Ελαφόνησο.

Ακόμη και αν δε θεωρηθεί η συγκεκριμένη ενέργεια μια προσπάθεια φίμωσης μιας ελεύθερης φωνής, που αναδείκνυε τα σημαντικά ζητήματα της περιοχής και στηλίτευε τα άνομα συμφέροντα που επιχειρούσαν να δράσουν στην περιοχή -γεγονός εξαιρετικής σημασίας-,  ο τραμπούκικος τρόπος δράσης και η μέχρι τώρα αποσιώπηση του γεγονότος  από τις  αρχές, δημιουργεί ερωτηματικά και αναστάτωση στην τοπική κοινωνία.

Κατόπιν των παραπάνω ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί:

  1. Σε ποιες ενέργειες θα προχωρήσει και ποια μέτρα θα λάβει ώστε να διαλευκανθεί αυτή η υπόθεση, να αποκαλυφθούν οι δράστες και να προσαχθούν στη δικαιοσύνη και φυσικά να επαναλειτουργήσει ο ραδιοφωνικός σταθμός;
  2. Τι μέτρα θα ληφθούν έτσι ώστε να μην υπάρξει νέα επίθεση στο συγκεκριμένο σταθμό στο μέλλον;

 

Ο ερωτών Βουλευτής

 Πετράκος Αθανάσιος