Κέντρο Υγείας Αρεόπολης.


Εκδήλωση ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ για το Σακχαρώδη Διαβήτη και την Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια στη Μάνη, Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2013

Γυρίζοντας ακόμα μία σελίδα στο βιβλίο της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στη Μάνη, πήραμε χρώματα και πινέλα για να αναπαραστήσουμε το σπουδαίο ρόλο της Προληπτικής Ιατρικής στην παροχή υπηρεσιών υγείας.

Το αναδιαμορφωμένο Κέντρο Υγείας Αρεόπολης, παρά τις σαρωτικές αλλαγές στην κοινωνική δομή, την περιχαράκωση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, την απαξίωση θεσμών και αξιών, καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την αναμόρφωση των παρεχόμενων  υπηρεσιών υγείας στη σαγηνευτική αυτή γωνία της γηραιάς ηπείρου.

Προσανατολισμένο σε αυτό το στόχο και με  αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Σακχαρώδη Διαβήτη στις 14 Νοεμβρίου και την Παγκόσμια Ημέρα Χρόνιας Αποφρακτικής Πνευμονοπάθειας στις 20 Νοεμβρίου, διοργάνωσε το Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2013, εκδήλωση  για την Πρόληψη - Διάγνωση ­- Επιπλοκές και Τρόπους Αντιμετώπισης του Σακχαρώδη Διαβήτη και της Χρόνιας Αποφρακτικής Πνευμονοπάθειας.

Κλιμάκιο από εξειδικευμένο ιατρικό και παραϊατρικό προσωπικό επισκέφθηκε το Κέντρο Υγείας Αρεόπολης και παρείχε δωρεάν κλινική εξέταση, αιματολογικές εξετάσεις, οφθαλμολογική εξέταση, καθώς και σπιρομετρήσεις. Η εντυπωσιακή ανταπόκριση των πολιτών  από την Μάνη και την ευρύτερη περιφέρεια του Νομού Λακωνίας στο κάλεσμά  μας  και τα μηνύματα που έστειλαν ασθενείς και οικείοι με την προσέλευσή τους, μας κατέδειξαν το μέγεθος και την αξία του έργου που προσφέρθηκε, καθώς και την επιτυχία και την αναγκαιότητα επανάληψης παροχής εξειδικευμένων ιατρικών υπηρεσιών.   

Θερμές ευχαριστίες στους καταξιωμένους συναδέλφους που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα για μία ακόμη φορά, αποδεικνύοντας το υψηλό τους φρόνημα στην υπηρεσία για το συνάνθρωπο, αλλά και τον ένθερμο ζήλο για ανιδιοτελή προσφορά στους πολίτες – ασθενείς στη Μάνη. Ιδιαίτερες ευχαριστίες στο προσωπικό του Κέντρου Υγείας Αρεόπολης, στο Δήμο Ανατολικής Μάνης καθώς  και στο Γενικό Νοσοκομείο Λακωνίας για την αμέριστη συμπαράσταση σε κάθε προσπάθεια μας.

Από τον ακριτικό βράχο της Μάνης εκπέμπουμε σήμα αισιοδοξίας, προσφοράς, αυταπάρνησης.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας στην προσπάθειά μας.

 

Με εκτίμηση,

Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΑΡΕΟΠΟΛΗΣ

 Dr.  Ανάργυρος Δ. Μαριόλης