40ο Ετήσιο Πανελλήνιο Συνέδριο Φιλολόγων


Ευχαριστίες του Συνδέσμου Φιλολόγων Λακωνίας μετά το 40ό Συνέδριο

Μετά τη λήξη των εργασιών του 40ού ετήσιου Συνεδρίου της Πανελλήνιας Ένωσης Φιλολόγων με θέμα «Ευριπίδης, ο “τραγικώτατος τῶν ποιητῶν” και ο “ἀπὸ σκηνῆς φιλόσοφος”. Παράδοση και νεωτερικότητα», το Δ.Σ. του Συλλόγου Φιλολόγων Λακωνίας αισθάνεται ακόμη μια φορά την υποχρέωση να ευχαριστήσει τους φορείς της πόλης μας που συνέβαλαν στην πανθομολογούμενη επιτυχία του συνεδρίου: αφενός, την Περιφερειακή Ενότητα Λακωνίας και τον Δήμο Σπάρτης για τη φιλοξενία του συνεδρίου και των συνέδρων, αφετέρου, την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Λακωνίας και το Επιμελητήριο Λακωνίας για τις χορηγίες τους.

Η οικονομική και ηθική στήριξη που προσέφεραν οι παραπάνω φορείς απέδειξε το έμπρακτο ενδιαφέρον τους για την προαγωγή της επιστημονικής έρευνας και ανέδειξε τη λακωνική φιλοξενία ως κύρια συνιστώσα της φυσιογνωμίας του τόπου μας.

Επιπλέον, το Δ.Σ. οφείλει να ευχαριστήσει το Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ένωσης Φιλολόγων, που εμπιστεύτηκε τη φιλοξενία ενός τόσο σημαντικού συνεδρίου στον Σύνδεσμό μας, αλλά  και τον Σχολικό Σύμβουλο Φιλολόγων Λακωνίας κ.  Εμμανουήλ Στεργιούλη  για την καθοδήγηση και αγαστή συνεργασία μας. 

Αξίζει, τέλος, ειδική μνεία  σε όλους τους συναδέλφους, που με τις εισηγήσεις τους, την εθελοντική τους εργασία και την παρουσία τους στις δέκα συνεδρίες συνέβαλαν στην επιστημονική και οργανωτική επιτυχία του συνεδρίου, αλλά και στους μαθητές και καθηγητές του Μουσικού Γυμνασίου Σπάρτης και Γενικού Λυκείου Μολάων, για την άψογη παρουσίαση αποσπασμάτων αρχαίων δραμάτων.

Tο  Δ.Σ. του Συνδέσμου Φιλολόγων Λακωνίας