Η θέση του Γρηγόρη Αποστολάκου για το αγροτικό ΤΕΜΠΜΕ.


Κεντρική προεκλογική θέση του ΠΑ.ΣΟ.Κ. ήταν η δημιουργία του λεγόμενου αγροτικού ΤΕΜΠΜΕ, το οποίο θα παρείχε ευνοϊκά δάνεια προς τους αγρότες με στόχο την ενίσχυση της ρευστότητά τους. Η υπόσχεση αυτή επαναλήφθηκε πολλές φορές από τον Πρωθυπουργό και τους Υπουργούς της κυβέρνησης, χωρίς όμως να έχει γίνει το παραμικρό μέχρι σήμερα.

Ειδικότερα, η προηγούμενη Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Κ. Μπατζελή το καλοκαίρι διαβεβαίωνε στη Βουλή και τους αγρότες της χώρας, πως «το αγροτικό ΤΕΜΠΜΕ έχει ήδη εγκριθεί και ενεργοποιείται το Σεπτέμβριο του 2010»!

Ακόμη πιο πρόσφατα, τον Οκτώβριο, ο Υφυπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κ. Ντ. Ρόβλιας σε συζήτηση Επίκαιρης Ερώτησης του Βουλευτή Νομού Λακωνίας κ. Γρηγόρη Αποστολάκου επανέλαβε τη συγκεκριμένη δέσμευση. Κατόπιν της κριτικής του Λάκωνα Βουλευτή για ασυνέπεια και αδικαιολόγητη καθυστέρηση της κυβέρνησης στην υπεσχημένη χορήγηση δανείων μέσω του ΤΕΜΠΜΕ στις αγροτικές επιχειρήσεις, αναγκάστηκε να επαναλάβει την υπόσχεση.

Σήμερα αποδεικνύεται ότι οι υποσχέσεις του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και των Υπουργών του είναι κάλπικες. Ο υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Αγροτικής Ανάπτυξης της Ν.Δ. και Βουλευτής Κοζάνης, κ. Γ. Κασαπίδης αποκάλυψε έγγραφο του Επιτρόπου Γεωργίας της Ε.Ε. κ. Ciolos, στο οποίο επιβεβαιώνει τη μη υποβολή προς την Ε.Ε. Ελληνικού αιτήματος συγχρηματοδότησης του ΤΕΜΠΜΕ αγροτών, όπως θα μπορούσε η Ελληνική κυβέρνηση να πράξει.

Η αποκάλυψή της Ν.Δ. επιβεβαιώνεται και από την απάντηση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων σε σχετική Ερώτηση Βουλευτών της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σύμφωνα με την οποία το Υπουργείο παραδέχεται ότι η διαδικασία ενεργοποίησης του ΤΕΜΠΜΕ αγροτών βρίσκεται στο στάδιο της «άτυπης» διαβούλευσης με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Χαρακτηριστικά σημειώνεται πως δεν μπορεί να ενεργοποιηθεί ο μηχανισμός στήριξης των αγροτών μέσω του ΤΕΜΠΜΕ, χωρίς να υπάρχει σχετικό αίτημα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή γιατί σε αυτή την περίπτωση οι ενδεχόμενες δαπάνες κρίνονται ως μη επιλέξιμες.

«Ο εμπαιγμός των αγροτών από την κυβέρνηση του ΠΑ.ΣΟ.Κ. συνεχίζεται. Τα μέλη της κυβέρνησης δεν διστάζουν να ψεύδονται συστηματικά και να μοιράζουν αφειδώς δεσμεύσεις που δεν έχουν πλέον καμία αξία. Είναι πολιτικά αναξιόπιστοι, αφού επί μήνες διαβεβαιώνουν τους αγρότες και τους Έλληνες Βουλευτές ότι το αγροτικό ΤΕΜΠΜΕ προχωρεί, αλλά όπως αποδεικνύεται σήμερα έλεγαν ψέματα, αφού δεν είχαν ούτε καν υποβάλλει σχετικό αίτημα στην Ε.Ε.» σημείωσε σε δηλώσεις του ο Βουλευτής κ. Γρηγόρης Αποστολάκος. «Σε αυτές τις δύσκολες εποχές, αντί οι Υπουργοί του ΠΑ.ΣΟ.Κ. να ενισχύουν τους αγρότες με ρευστότητα, ενισχύουν με τη συμπεριφορά τους το αίσθημα κοροϊδίας και την αποστροφή που νιώθει ο αγροτικός κόσμος της χώρας για την κυβερνητική πολιτική. Αιδώς Αργείοι!» τόνισε ο Βουλευτής.