Κέντρο Υγείας Αρεόπολης.


Ημερίδα για το Σακχαρώδη Διαβήτη και τη Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια στη Μάνη  Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2013


Συνεχίζοντας τον αγώνα για την ανάπτυξη της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας στη Μάνη, με χαρά σας ενημερώνουμε ότι το Κέντρο Υγείας Αρεόπολης, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Σακχαρώδη Διαβήτη στις 14 Νοεμβρίου 2013 και την Παγκόσμια Ημέρα Χρόνιας Αποφρακτικής Πνευμονοπάθειας στις 20 Νοεμβρίου 2013, διοργανώνει εκδήλωση για την Πρόληψη- Διάγνωση- Επιπλοκές και Τρόπους Αντιμετώπισης του Σακχαρώδη Διαβήτη και της Χρόνιας Αποφρακτικής Πνευμονοπάθειας, το Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2013 και ώρα 08:00- 15:00.

Ο σακχαρώδης διαβήτης αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα ιατρικά-κοινωνικά προβλήματα της σύγχρονης εποχής. Στην Ελλάδα, το ποσοστό των γνωστών διαβητικών ανέρχεται στο 7% - 8 % του συνολικού πληθυσμού, από τους οποίους μόνο το 20% παρακολουθείται με τρόπο ικανοποιητικό, ενώ υπάρχει και ένα ποσοστό 5% που έχει το πρόβλημα και το αγνοεί. Ωστόσο, η έγκαιρη διάγνωση του διαβήτη σε συνδυασμό με την καλή ρύθμιση και τη συστηματική παρακολούθησή του, δημιουργεί τις προϋποθέσεις μιας φυσιολογικής ζωής.

Από την άλλη πλευρά στοιχεία από πρόσφατη μελέτη της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας έδειξαν ότι το 8,4% των Ελλήνων πάνω από 35 ετών, που καπνίζουν ή που έχουν καπνίσει στο παρελθόν, πάσχουν από χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια, εννοώντας τη χρόνια βρογχίτιδα και το εμφύσημα. Αυτό σημαίνει ότι 500.000 Έλληνες πάσχουν από τη νόσο. Η νόσο  αυξάνει με την ηλικία με σαφή υπεροχή των ανδρών έναντι των γυναικών. Το μεγάλο αυτό ποσοστό στη χώρα μας οφείλεται στο υπερβολικό κάπνισμα των Ελλήνων.

Σκοπός μας είναι η δωρεάν παροχή ιατρικών συμβουλών σε όσους χρήζουν εξειδικευμένης παρακολούθησης και φροντίδας.

Κλιμάκιο εξειδικευμένων ιατρών θα πραγματοποιήσει ελέγχους, που θα περιλαμβάνουν κλινική εξέταση, αιματολογικές εξετάσεις, οφθαλμολογική εξέταση καθώς και σπιρομετρήσεις.

Η εκδήλωση διοργανώνεται υπό την αιγίδα του Ιατρικού Συλλόγου Λακωνίας και του Δήμου Ανατολικής Μάνης.

 

Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΑΡΕΟΠΟΛΗΣ

Dr.  Ανάργυρος Δ. Μαριόλης