ΚΑΠΗ Μολάων


Σε μία κατάμεστη αίθουσα του Ενοριακού Πνευματικού κέντρου Μολάων πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2013 εκδήλωση μνήμης με θέμα: «ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΙ ΠΟΛΕΜΟΙ 1912-1913: ΛΑΜΠΡΗ ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΗ ΝΙΚΗ».

Την εκδήλωση διοργάνωσε το Κ.Α.Π.Η. Μολάων υπό της Αιγίδα του Νομικού Προσώπου Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Μονεμβασίας.

Το θέμα ανέπτυξε η καθηγήτρια Φιλολογίας του Γενικού Λυκείου Μολάων κα Αδαμαντία Κρυπωτού.

Η κυρία Κρυπωτού στην ομιλία της παρέθεσε τα γεγονότα της περιόδου 1912-1913.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι εκπρόσωποι της Εκκλησίας, ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης π. Γεράσιμος Πετρολέκας, και οι Αιδεσιμολογιότατοι π. Στυλιανός Κότσαλης και Παναγιώτης Λεγάκης, ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Αθανάσιος Δαβάκης, ο Αντιδήμαρχος της Δημοτικής Ενότητας Μολάων κ. Κωνσταντίνος Μαυρομιχάλης, η Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου του Δήμου Μονεμβασίας κα. Παναγιώτα Αλειφέρη και ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Μολάων κ. Ευθύμιος Κοντοσταθάκος.

Ο Πανοσιολογιότατος, ο κύριος Υφυπουργός καθώς και η κυρία Αλειφέρη στους χαιρετισμούς τους, αφού εξήραν το έργο που επιτελεί το Κ.Α.Π.Η. Μολάων, η υπεύθυνη κα Καλλιόπη Καρυτσιώτη και η Κοινωνική λειτουργός κα Βίκυ Αγκώτη, τόνισαν ότι είναι χρέος μας να θυμόμαστε την Ιστορία μας αλλά και ύψιστη υποχρέωσή μας να τη μάθουμε στη νέα γενιά, για να γνωρίζουν το μεγαλείο της ελληνικής φυλής.

Ιδιαίτερα, στη δύσκολη συγκυρία που η χώρα μας έχει περιέλθει, αυτή η υποχρέωση καθίσταται εντονότερη, γιατί ο λαός μας, έχοντας ως φωτεινό παράδειγμα τους ήρωες που α αγωνίστηκαν για την Ελευθερία και την πατρίδα, παίρνει δύναμη ψυχής να αντεπεξέλθει και να ξαναβγεί νικητής.