Πολιτική


Λεωνίδας Γρηγοράκος : Συνάντηση με μέλη και φίλους του ΠΑΣΟΚ στην Καλαμάτα


Την Παρασκευή 18/10/2013 Ο Υπουργός αναπληρωτής Εσωτερικών και βουλευτής του νομού Λακωνίας Λεωνίδας Γρηγοράκος συναντήθηκε με μέλη και φίλους του ΠΑΣΟΚ στην Καλαμάτα.

Τον υποδέχθηκε ο γραμματέας της Νομαρχιακής επιτροπής Γιάννης Χριστόπουλος και ο γραμματέας Νεολαίας ΠΑΣΟΚ Μεσσηνίας Χρήστος Δημητσιούδης.

Ο κύριος Γρηγοράκος άκουσε τους προβληματισμούς των μελών και φίλων του Κινήματος που κινήθηκαν σε όλους τους τομείς. Από τις φημολογούμενες αλλαγές στον εκλογικό νόμο, την Χρυσή Αυγή, την πρόσβαση στην Υγεία μέχρι τις κινήσεις στον χώρο της κεντροαριστεράς.

Χαρακτηριστικά ανέφερε:

Για την προσβασιμότητα στους χώρους υγείας: «έχουμε προτείνει ένα πρόγραμμα για υγειονομική κάλυψη ανέργων και απολυμένων. Θέλω όλοι οι Έλληνες να έχουν ίση προσβασιμότητα στις υπηρεσίες Υγείας».

Για την Χρυσή Αυγή: «Η βία είναι καταδικαστέα απ’ όπου κι αν προέρχεται. Δεν έχει χρώμα και πατρίδα η βία. Σε ότι έχει να κάνει με τις συλλήψεις, είναι πρώτη φορά που συλλαμβάνονται και προφυλακίζονται βουλευτές. Είναι πρωτόγνωρα πράγματα αυτά. Θέλω όμως να τονίσω ότι σέβομαι κι εμπιστεύομαι απόλυτα την δικαιοσύνη. Είμαι σίγουρος ότι θα αποκαλυφθεί η αλήθεια και οι συλληφθέντες θα έχουν δίκαιη δίκη»

Για τις κινήσεις στην κεντροαριστερά: «Η κίνηση των 58 είναι μια προσπάθεια να βρεθεί τρόπος έκφρασης στον χώρο της ευρύτερης κεντροαριστεράς. Είμαι βέβαιος ότι ο τόπος έχει ανάγκη από τέτοιες κινήσεις»

Για την αξιολόγηση των Δήμων: «Υπήρχαν στους Δήμους 1.300 ειδικότητες εργαζομένων. Προσπαθούμε να τα βάλουμε σε μια τάξη, να αξιολογήσουμε δομές και υπηρεσίες, να δούμε που υπάρχουν ελλείψεις. Στη συνέχεια θα πάμε σε διαδημοτικές μετακινήσεις. Με τις υπηρεσίες των δήμων οι αριθμοί είναι περίπου στα ίσα. Δεν μπορώ όμως να πω το ίδιο και για τα Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού και Δημοσίου Δικαίου. Παρ’ όλα αυτά πρώτα αξιολογούμε κι από τα αποτελέσματα της αξιολόγησης θα κινηθούμε. Θα ήθελα να σας πω ότι το μοντέλο αξιολόγησης που πράττουμε θα ακολουθηθεί και σε άλλα υπουργεία, στις υπηρεσίες τους»

Τέλος αναφέρθηκε στην αλλαγή του εκλογικού Νόμου: «Έχω την προσωπική μου άποψη, το ΠΑΣΟΚ έχει επίσης μια άποψη, όπως και οι Δήμαρχοι αντίστοιχα. Το θέμα όμως, αυτό που καλούμαστε να αφουγκραστούμε, είναι το «θέλω» της κοινωνίας. Και η κοινωνία θέλει σύνθεση. Η κοινωνία βλέπει θετικά τα δύο ψηφοδέλτια, ένα με δημάρχους, ένα με δημοτικούς συμβούλους. Πέραν λοιπόν της αποψής μας, οφείλουμε να αποτυπώσουμε την άποψη της κοινωνίας».

Στη συνέχεια ο Αναπληρωτής Υπουργός συναντήθηκε με τον αντιπεριφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Αλευρά και συζήτησαν για θέματα που αφορούν την Περιφέρεια.