Νοσηλευτική Μονάδα Σπάρτης


 Επίσκεψη του διακεκριμένου επιστήμονα Ι. Μέριανου στη Νοσηλευτική Μονάδα Σπάρτης

Έμπρακτη είναι η αγάπη των Λακώνων Ομογενών για τα νοσηλευτικά ιδρύματα της ιδιαίτερης πατρίδας τους και σημαντική η συνδρομή τους στην ενίσχυση της Νοσηλευτικής Μονάδας Σπάρτης, με σύγχρονο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό.

Ανταποκρινόμενοι οι ευγενείς πατριώτες στις εκκλήσεις της Διοίκησης του Νοσοκομείου για ενίσχυση του εξοπλισμού και του έργου του Ιδρύματος, έχουν μέχρι τώρα προσφέρει σημαντικές δωρεές για το σκοπό αυτό και σε κάθε επίσκεψή τους στη γενέτειρα λακωνική γη δεν παραλείπουν να επισκεφθούν και το Νοσοκομείο για να δουν από κοντά τον τρόπο λειτουργίας και το προσφερόμενο έργο.

Μια τέτοια επίσκεψη πραγματοποιήθηκε πρόσφατα από έναν σπουδαίο Λάκωνα και διακεκριμένο επιστήμονα στο χώρο της Φαρμακευτικής, που ζει και διαπρέπει στην Αμερική, το Δόκτορα κ. Ιωάννη Μέριανο.

Πιο συγκεκριμένα, ο κύριος Μέριανος, αποφοίτησε από το Boston School of Pharmacy το 1961. Έλαβε Master’s Degree στη Φαρμακευτική Χημεία το 1963 και Διδακτορικό (Ph. D.) στην Ιατρική Χημεία το 1966 από το Πανεπιστήμιο του Ουισκόνσιν. Άρχισε την επαγγελματική του καριέρα εργαζόμενος στην έρευνα κατά της ελονοσίας. Εργαζόμενος στην Εταιρεία Millmaster Onyx από το 1968 ως επικεφαλής ερευνητικού προγράμματος, δημιούργησε 57 αυθεντικές πατέντες αντιμικροβιακών φαρμάκων. Το 1987 εντάχθηκε ως επιστημονικός συνεργάτης στην GAF Chem. Corp. και ανήλθε σταδιακά στις ανώτερες βαθμίδες της. Συνέχισε το επιστημονικό έργο του, εκδίδοντας πολύ σημαντικές εργασίες.

Το 1995, προήχθη σε επιστημονικό συνεργάτη και Διευθυντή των R & D Sutton Laboratories. Ο κύριος Μέριανος, είναι συνολικά εφευρέτης πάνω από 107 φαρμάκων. Το 1997 ο Dr Ιωάννης Μέριανος έλαβε το Βραβείο του Μικροβιολόγου της Χρονιάς από την Ένωση Μικροβιολογίας του New Jersey σε αναγνώριση των επιτευγμάτων του στην Εφαρμοσμένη Μικροβιολογία. Το 1999 προήχθη σε επικεφαλής του προγράμματος Technology of Cosmetic Preservation & Biocides.

Ο κ. Μέριανος, έχει προσφέρει ένα σημαντικό χρηματικό ποσό για την αγορά του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού της Καρδιολογικής Κλινικής της Νοσηλευτικής Μονάδας Σπάρτης και κατά την επίσκεψή του σ’ αυτή, συνοδευόταν από τον κ. Παπαδάκο Παναγιώτη, που πρωτοστάτησε για την εν λόγω δωρεά  των Ομογενών των ΗΠΑ και του Καναδά και τον κ. Νικολακάκο Παναγιώτη, συνταξιούχο Δικαστικό Επιμελητή.

Επισκέφθηκε το χώρο της Καρδιολογικής Κλινικής, όπου έχουν εγκατασταθεί και λειτουργούν τα νέα δωρηθέντα μηχανήματα και ακολούθως συναντήθηκε με το Διοικητή του Νοσοκομείου Λακωνίας, κ. Νικόλαο Ι. Κουφό, στον οποίο εξέφρασε την ικανοποίησή του για το αποτέλεσμα της δωρεάς και υποσχέθηκε ότι θα συνεχίσει την προσπάθεια αρωγής προς το Νοσοκομείο μας, το οποίο διεξάγει ένα μεγάλο αγώνα προσφοράς υπηρεσιών υγείας, όχι μόνον προς τους συμπολίτες μας, αλλά και προς κάθε συνάνθρωπο,  εν μέσω της πρωτοφανούς δημοσιονομικής κρίσης της πατρίδας μας.

18/10/2013