ΜΟΥΣΕΙΟ ΕΛΙΑΣ & ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΔΙΟΥ


«Κύκλος ομιλιών με αντικείμενο τις Πρώτες Ύλες και τις Τεχνικές Κατασκευής των Έργων Τέχνης και Τέχνεργων της Αρχαιότητας»

 (Οκτώβριος 2013- Φεβρουάριος 2014)

 Με τη δεύτερη εκδήλωση να πραγματοποιείται την ΚΥΡΙΑΚΗ, 20 Οκτωβρίου, στις 11.00 πμ, συνεχίζεται  η σειρά ομιλιών που συνδιοργανώνουν το Σωματείο «Οι Φίλοι του Αρχαιολογικού Μουσείου Σπάρτης – ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΤΑΜΑΤΑΚΗΣ», το Πολιτιστικό  Ίδρυμα  Ομίλου Πειραιώς - Μουσείο Ελιάς & Ελληνικού Λαδιού και το Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού, Αθλητισμού & Περιβάλλοντος του Δήμου Σπάρτης, με την επιστημονική επιμέλεια και καθοδήγηση της ομότιμης καθηγήτριας Κλασικής Αρχαιολογίας  του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Γεωργίας Κοκκορού – Αλευρά.

Υπενθυμίζουμε πως οι ομιλίες, κατά τις οποίες παρουσιάζονται οι πρώτες ύλες, οι τρόποι εργασίας και οι τεχνικές μέθοδοι που ήταν σε χρήση κατά την αρχαιότητα για τις σημαντικότερες κατηγορίες έργων Τέχνης και λοιπών μνημείων,  πραγματοποιούνται στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Μουσείου Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού, στη Σπάρτη, με συχνότητα, περίπου, ανά δεκαπενθήμερο, από τις αρχές Οκτωβρίου μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου.

 Την ΚΥΡΙΑΚΗ, 20 Οκτωβρίου 2013, στις 11,00 π.μ., πραγματοποιείται η ομιλία του υποψήφιου διδάκτορα Κλασικής Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Αλεξ. Ευσταθόπουλου, που έχει ως θέμα:

«Λατομεία & η τέχνη των λατόμων κατά την Αρχαιότητα»

ΜΟΥΣΕΙΟ ΕΛΙΑΣ & ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΔΙΟΥ

ΣΠΑΡΤΗ -  Όθωνος – Αμαλίας  129 - τηλ 27310 89315