Ο εορτασμός του Αγίου Νίκωνος στη Σπάρτη.


 

 

 

 

 

 

 

Με τη συμμετοχή πλήθους πιστών, ζηλευτή κατάνυξη και την προσήκουσα μεγαλοπρέπεια γιορτάστηκε  η μνήμη του Οσίου Νίκωνος του ‘’Μετανοείτε’’ πολιούχου της Σπάρτης και της ευρύτερης Λακεδαίμονος.

Αναλυτικότερα, οι θρησκευτικές λατρευτικές εκδηλώσεις, όπως έχει καθιερωθεί από το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας, άρχισαν κατά τον Εσπερινό της Κυριακής της 21ης Νοεμβρίου, με την ενθρόνιση της ιεράς Εικόνας του Αγίου στον ομώνυμο Ναό.

 

Την ημέρα της εορτής, την 26η Νοεμβρίου, στον Ορθρο χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Ζιχνών και Νευροκοπίου κ. Ιερόθεος ,ενώ στο πανηγυρικό πολυαρχιερατικό συλλείτουργο, προεξήρχε ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Ευστάθιος,  πλαισιωμένος  από όλους τους προαναφερθέντες αρχιερείς. 

 

Οι εορταστικές εκδηλώσεις επισφραγίστηκαν με τη  λιτάνευση της ιεράς Εικόνας του οσίου στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

 

 

 

Μετά το πέρας της λιτάνευσης, ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας  ευχαρίστησε εγκαρδίως όλους όσοι παρευρέθηκαν και με ευλάβεια παρακολούθησαν την τελετή. Συγκεκριμένα, ευχαρίστησε τους Σεβ. αγίους Αρχιερείς οι οποίοι πρόθυμα ανταποκρίθηκαν στην πρόσκλησή του να συμμετάσχουν στην κορυφαία για τη Μητρόπολή μας λατρευτική πανήγυρη, τους εκπροσώπους των Αρχών της πόλεως, του νομού και της περιφέρειας Πελοποννήσου καθώς  και όλους τους ευσεβείς πιστούς που  παρέστησαν με υποδειγματικό τρόπο στον εορτασμό της μνήμης  του πολιούχου της πόλης της Σπάρτης.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 To Aρθρο αυτό αναγνώστηκε 11128 φορές  (Εως 10/12/2010, 10:00 μμ. Powered by web1counter , Urchin Software and Google Analytics).