ΗΜΕΡΙΔΑ Κανόνες Ασφαλούς Πλοήγησης στο Διαδίκτυο


Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η

Ο Δήμος Σπάρτης σας προσκαλεί στην εκδήλωση που διοργανώνει το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος με θέμα: «Κανόνες Ασφαλούς Πλοήγησης στο Διαδίκτυο - Cyberbullying» και η οποία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2013 και ώρα 19:00, στην Αίθουσα «Ευάγγελος Φιλιππόπουλος» του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Σπάρτης, οδός Λυκούργου 135, Σπάρτη.
Βασικοί ομιλητές της εκδήλωσης θα είναι ο Υποδιευθυντής της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Ταξίαρχος κ. Εμμανουήλ Σφακιανάκης, καθώς και στελέχη της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Ο Δήμαρχος

Σταύρος Αργειτάκος

==================================

Ημερίδα «Ασφαλούς Πλοήγησης στο Διαδίκτυο»

Ο Δήμος Σπάρτης σας προσκαλεί στην Ημερίδα με θέμα: «Κανόνες Ασφαλούς Πλοήγησης στο Διαδίκτυο-Cyberbullying», που διοργανώνει το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, σε συνεργασία με την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος/ Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2013 και ώρα 19:00 στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Σπάρτης.

Στόχος της ημερίδας, η οποία εντάσσεται στο πλαίσιο ημερίδων αντίστοιχου περιεχομένου, είναι η ενημέρωση για την ασφαλή διείσδυση των πολιτών στις νέες τεχνολογίες και ειδικότερα στο internet.

Οι πολίτες και ειδικότερα οι γονείς, καθώς και τα παιδιά θα μπορούν μέσα από τη διαδραστική συμμετοχή τους να ενημερώνονται, από στελέχη της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, που διαθέτουν μεγάλη εμπειρία και τεχνογνωσία, για την Ασφάλεια στο Διαδίκτυο και για τους κινδύνους που ελλοχεύουν κατά την πλοήγησή τους σε αυτό.

  Τα θέματα που θα αναλυθούν άπτονται της καθημερινότητας και είναι τα εξής:

  • θετικά & παγίδες του διαδικτύου
  • facebook, msn, blogs, twitter, forums
  • προστασία προσωπικών δεδομένων κ.λ.π.

Κατά τη διάρκεια της ημερίδας ο Υποδιευθυντής της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Ταξίαρχος κ. Εμμανουήλ Σφακιανάκης μαζί με τους συνεργάτες του θα αναφερθούν:

  •  στoν σκοπό διοργάνωσης των ημερίδων για την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο
  •  στην αποστολή της Υπηρεσίας Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος
  •  στα αδικήματα και στον τρόπο που αυτά διαπράττονται μέσω διαδικτύου
  •  σε στατιστικά στοιχεία που αφορούν τη διείσδυση των Ελλήνων στο διαδίκτυο και τις υποθέσεις που καλείται να αντιμετωπίσει η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος με συγκεκριμένα παραδείγματα – περιστατικά.