Ο κ. Ευστάθιος συναντήθηκε με χριστιανούς οι οποίοι τέλεσαν το Γάμο τους το 2010.


Αδιάπτωτη είναι η έγνοια και η μέριμνα του Σεβ. Ποιμενάρχη μας  για την προαγωγή της πνευματικής ζωής των ευσεβών χριστιανών της εκκλησιαστικής μας περιφέρειας στις διάφορες εκφάνσεις της.

Το διαρκές ενδιαφέρον του εκδηλώνεται τακτικά και με ποικίλους τρόπους, ώστε η εκκλησία  μας, δια του επισκόπου της και των υπολοίπων κληρικών  της, να ευρίσκεται κοντά στις ανάγκες του  χριστεπώνυμου πληρώματός της. Ειδικό βάρος στην αγωνιστική αυτή προσπάθεια κατέχει η υποστήριξη της νεολαίας μας και του θεσμού της οικογένειας, που σήμερα  έχει πολυτρόπως  κλονισθεί.

Έτσι, μέσα στο παραπάνω πλαίσιο, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Ευστάθιος προσκάλεσε και συναντήθηκε με χριστιανούς της Ι. Μητροπόλεώς μας οι οποίοι τέλεσαν το Γάμο τους εντός του 2010.  Η πολύ εποικοδομητική αυτή σύναξη πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 20 Νοεμβρίου στο ενοριακό πνευματικό κέντρο του Οσίου Νίκωνος Σπάρτης.  Κατά τη διάρκειά της, ο Σεβασμιώτατος, χρησιμοποιώντας παραδείγματα από την καθημερινή ζωή, ανέπτυξε την εκκλησιαστική άποψη για το μυστήριο του γάμου και τους σκοπούς του.  Συζητήθηκαν θέματα, όπως η παιδοποιία, η ανατροφή των παιδιών, η συμβίωση με τους γονείς και  η αδήριτη ανάγκη η οικογένεια να πορεύεται  στο δρόμο της εκκλησίας, συμμετέχοντας  τακτικά στη μυστηριακή ζωή της.

 

πηγή :  Ιερά Μητρόπολις Μονεμβασίας και Σπάρτης