25η Ποδηλατική Σπαρτακιάδα.


25η ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΗ ΣΠΑΡΤΑΚΙΑΔΑ


Ένα τέταρτο του αιώνα πέρασε από τότε που μια παρέα ποδηλατών – μετέπειτα ιδρυτικά μέλη της Π.Ε.Π.Α. – έκαναν την ιστορική διαδρομή των 257 χλμ, από την Αθήνα στην Σπάρτη, θέτοντας έτσι τη βάση του μεγαλύτερου ποδηλατικού θεσμού των ημερών μας στην ερασιτεχνική ποδηλασία, που δεν είναι άλλος από την «ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΗ ΣΠΑΡΤΑΚΙΑΔΑ».

Πλήθος ποδηλατών προετοιμάζονται όλο το χρόνο για να λάβουν μέρος στο ιστορικά σημαντικότερο - μη ανταγωνιστικό - ποδηλατικό γεγονός της χρονιάς, που ξεκινά και φέτος το Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2013 στις 07:30 π.μ. από το Καλλιμάρμαρο Παναθηναϊκό Στάδιο και τερματίζει μετά από 12 ώρες στην κεντρική πλατεία της Σπάρτης.

Οι ραγδαία αυξανόμενες συμμετοχές των τελευταίων ετών και οι απαιτήσεις της διαδρομής που περνά από την Κόρινθο στην Π.Ε.Ο. Κορίνθου – Άργους, η ανάβαση του Αχλαδόκαμπου και τέλος η διαδρομή Τρίπολη – Σπάρτη επιβάλλουν πέρα από την κατάλληλη προετοιμασία των αθλητών και δρακόντεια μέτρα ασφαλείας για τους ποδηλάτες, που παρέχονται με τη βοήθεια της Ελληνικής Αστυνομίας, του Συλλόγου Ραδιοερασιτεχνών Ελλάδος, ιατρών, ασθενοφόρων, τοπικών φορέων και πολλών άλλων εθελοντών.

Η εκδήλωση, κορυφώνεται το βράδυ της ίδιας μέρας στο Κλειστό Γυμναστήριο της Σπάρτης με τις βραβεύσεις αθλητών, χορηγών και όλων των παραγόντων που συνετέλεσαν για μια ακόμη φορά στην ποδηλατική αυτή γιορτή.

Τον αγώνα διοργανώνουν ο Αθλητικός Οργανισμός Δήμου Σπάρτης, η Ποδηλατική Ένωση Παλαίμαχων Αθλητών και ο Σπαρτιατικός ΓΣ.

Στον αγώνα συμμετέχουν οι ποδηλάτες του Σπαρτιατικού Θεόδωρος Παπαδόγιαννης, Τσερώνης Παναγιώτης, Ηλίας Τριανταφυλλάκος καθώς και οι ποδηλάτες Λακωνικής καταγωγής Μπουκουβάλας Στέφανος και Λαμπρόπουλος Άγης.

Οι πρώτοι ποδηλάτες αναμένονται στην πόλη μας περίπου στις 15:30 και μέχρι τις 19:30 υπολογίζεται ότι θα έχουν τερματίσει και οι τελευταίοι. Στις 21:30 θα πραγματοποιηθούν οι απονομές των επάθλων στο κλειστό γυμναστήριο.

Την Κυριακή 6/10/2013 στις 10:00 θα πραγματοποιηθεί ποδηλατικός αγώνας στην διαδρομή Σπάρτη - Ξηρακάμπι. Oι ποδηλάτες θα ακολουθήσουν την διαδρομή Σπάρτη - Αγ. Ιωάννης - Παρόρι - Μυστράς - Σπάρτη - Ανώγεια - Παλαιοπαναγιά και τερματισμό στο Ξηροκάμπι.

Εκτός των παλαίμαχων ποδηλατών θα υπάρξουν κατηγορίες για  διασυλλογικούς και λαϊκούς αγώνες στους οποίους μπορούν να λάβουν μέρος γυναίκες και άνδρες όλων των ηλικιών. Μετά τον τερματισμό των ποδηλατών στην πλατεία Ξηροκαμπίου, μέσα σε πανηγυρική ατμόσφαιρα  θα πραγματοποιηθούν οι απονομές των επάθλων στους νικητές παρουσία επισήμων και πλήθους κόσμου.