Αστυνομική επιχείρηση στη Λακωνία


Αστυνομική επιχείρηση για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας στη Λακωνία

Συνελήφθησαν εννέα (9) άτομα, προσήχθησαν σαράντα τέσσερα (44) και έγινε έλεγχος σε διακόσια πενήντα έξι (256).

Επιπλέον, πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε διακόσια είκοσι τρία (223) οχήματα και βεβαιώθηκαν συνολικά πενήντα τέσσερις (54) παραβάσεις.

Εξιχνιάστηκαν τρεις (3) υποθέσεις κλοπών, που είχαν γίνει στο Μαυροβούνι, στον Ασωπό και στο Δαφνί Λακωνίας.

Βρέθηκε και κατασχέθηκε μικροποσότητα κάνναβης.

Οι αστυνομικοί έλεγχοι στοχεύουν στην πρόληψη, αλλά και στην καταστολή της εγκληματικότητας.

Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, πραγματοποιήθηκε στις 26-9-2013, αστυνομική επιχείρηση στην ευρύτερη περιοχή της Λακωνίας, η οποία οργανώθηκε από την Αστυνομική Διεύθυνση Λακωνίας, σύμφωνα με τον γενικό επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Κατά την διάρκεια της επιχείρησης, έγιναν έλεγχοι σε διακόσια πενήντα έξι (256) άτομα, εκ των οποίων εκατόν σαράντα τέσσερις (144) ημεδαποί και εκατόν δώδεκα (112) αλλοδαποί, καθώς και σε διακόσια είκοσι τρία (223) οχήματα.

Επιπλέον, προσήχθησαν συνολικά σαράντα τέσσερα (44) άτομα, από τα οποία είκοσι ένα (21) ήταν ημεδαποί και είκοσι τρία (23) ήταν αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν εννέα (9) άτομα.

Τα άτομα που συνελήφθησαν, είναι:

  • Ένας (1) ημεδαπός ΡΟΜΑ, για ληστεία.
  • Ένας (1) ημεδαπός, για ναρκωτικά.
  • Ένας (1) αλλοδαπός, για παράβαση του Υγειονομικού Κανονισμού.
  • Ένας (1) αλλοδαπός, για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
  • Πέντε (5) αλλοδαποί, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.

Κατά την επιχείρηση βεβαιώθηκαν πενήντα (50) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και τέσσερις (4) παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού, ενώ βρέθηκε και κατασχέθηκε μικροποσότητα κάνναβης.

Επιπρόσθετα, εξιχνιάστηκαν τρεις (3) υποθέσεις κλοπών σε οικία, κατάστημα και πρατήριο υγρών καυσίμων, ενώ σχηματίστηκαν ισάριθμες δικογραφίες από το Αστυνομικό Τμήμα Γυθείου, το Αστυνομικό Τμήμα Μολάων και το Αστυνομικό Τμήμα Κροκεών, σε βάρος τεσσάρων αλλοδαπών υπηκόων Αλβανίας, δύο ημεδαπών ΡΟΜΑ και ενός ημεδαπού ΡΟΜΑ, αντίστοιχα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Οι δράσεις αυτές, είναι στοχευμένες και αποσκοπούν στην πρόληψη, αλλά και στην καταστολή της εγκληματικότητας, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον, σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου.