Ομιλία κ. Αποστολάκου στη Βουλή.


 

 

 

 24 Νοεμβρίου 2010

 

«Σας είχα καλέσει στην Επιτροπή να αποσύρεται αυτό το νομοσχέδιο γιατί είναι αντισυνταγματικό, παράνομο, αντικοινωνικό και απάνθρωπο. Επαναλαμβάνω και πάλι αυτή την έκκληση» ήταν τα λόγια που απηύθυνε προς τους παριστάμενους Υπουργούς ο Βουλευτής Νομού Λακωνίας, κ. Γρηγόρης Αποστολάκος,  κατά την έναρξη της ομιλίας του στην Ολομέλεια της Βουλής για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης «Κατάργηση και συγχώνευση υπηρεσιών, οργανισμών και φορέων δημοσίου τομέα».

Αναφερόμενος στη διάταξη του νομοσχεδίου που προβλέπει την κατάργηση της ΑΓΡΟΓΗΣ Α.Ε.  και την απόλυση των εργαζομένων που προσλήφθηκαν το καλοκαίρι του 2009, αναρωτήθηκε για τους εκπρόσωπους της κυβέρνησης, «Δεν υπήρχε η πολιτική ευαισθησία να δώσετε μία πειστική απάντηση σε αυτούς τους ανθρώπους; Άκουσα με πολύ προσοχή και χρονομέτρησα τον κ. Ραγκούση. Από τα 18 λεπτά της ομιλίας του αναλώθηκε σε ανούσιες προγραμματικές δηλώσεις,ενώ μόλις 1 λεπτό αφιέρωσε σε αυτό το νομοσχέδιο. Το ίδιο και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑ.ΣΟ.Κ. κ. Ευθυμίου. Ούτε ένας Βουλευτής του ΠΑ.ΣΟ.Κ τόλμησε να απαντήσει σε αυτό που σας μέμφεται όλη η αντιπολίτευση, όλοι οι κοινωνικοί και επαγγελματικοί φορείς; Ότι το άρθρο 2 που απολύει τους εργαζομένους στην ΑΓΡΟΓΗ Α.Ε   είναι αντισυνταγματικό. Έλεος πια!»

Ο Βουλευτής Λακωνίας μέμφθηκε το κυβερνητικό επιχείρημα ότι το νομοσχέδιο «θα σώσει το κράτος. Απολύονται 270 νέοι άνθρωποι, τους οποίους μάταια προσπαθείτε να πείσετε ότι είναι σύννομο, ότι δήθεν  λύνονται τα διαρθρωτικά προβλήματα της Ελληνικής πολιτείας; Σε μία εποχή όπου ταλανίζεται ο Ελληνικός λαός από τεράστια οικονομικά προβλήματα, όπου διαρρηγνύεται ο κοινωνικός ιστός, υποστηρίζετε ότι καταργώντας 27 ανύπαρκτους στην ουσία δημόσιους οργανισμούς λύνεται το θέμα της δημόσιας διοίκησης; Ούτε τους εαυτούς σας δεν μπορείτε να πείσετε».  

Στη συνέχεια ο κ. Αποστολάκος κατέδειξε ότι το επιδιωκόμενο με τις συγκεκριμένες ρυθμίσεις, δημοσιονομικό όφελος δεν θα επιτευχθεί αφού «η δαπάνη για την άσκηση των αρμοδιοτήτων που είναι υποχρεωτικές για την Ευρωπαϊκή Ένωση και συγχρόνως άκρως απαραίτητες για τους έλληνες γεωργούς ούτως ή άλλως θα γίνουν για να καταλήξουν στα ταμεία ιδιωτικών εταιρειών.».

Τέλος, ο Βουλευτής προχώρησε σε κάποιες ευρύτερες επισημάνσεις για το πολιτικό σύστημα και την ανάγκη καταπολέμησης της απαξίωσής του. Επικαλούμενος τις έννοιες της ισοπολιτείας και της ισονομίας που πρέπει να διέπουν την Ελληνική πολιτεία, τόνισε ότι η κυβέρνηση δεν είναι εναρμονισμένη με αυτή την επιταγή. Επιπλέον, σημείωσε «πως την ώρα που η χώρα περνάει μία μεγάλη κρίση και κινδυνεύει με πτώχευση, ο κόσμος καταρρέει δίπλα μας, αντί η κυβέρνηση να ασχοληθεί με τη διόρθωση του άρρωστου δημόσιου τομέα, που είναι δικό της δημιούργημα κυρίως απο τη δεκαετία του 1980, ασχολείται με την απόλυση 270 νέων ανθρώπων. Ειλικρινά λυπάμαι! Όσο είναι καιρός ακόμα αποσύρετε το συγκεκριμένο νομοσχέδιο».