ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ - Μήνυμα Αργειτάκου


ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΠΑΡΤΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ

    Η 1η Οκτωβρίου καθιερώθηκε ως «Ημέρα Τιμής για τα  Άτομα της Τρίτης Ηλικίας» από το Ελληνικό Κοινοβούλιο με τον Ν.1931/1991. Στόχος του εορτασμού είναι να τιμηθούν οι άνθρωποι που με δύναμη ψυχής και γενναιότητα έδωσαν τον αγώνα τους για καλύτερη ποιότητα ζωής, αλλά και να ευαισθητοποιηθεί η Πολιτεία και η κοινωνία για την υλοποίηση ουσιαστικών δράσεων και δομών με σκοπό την αξιοπρεπή διαβίωσή τους.

   Η ειλικρινής αγάπη μας για τους σεβάσμιους παππούδες και τις γλυκύτατες γιαγιάδες μας καθώς και η συναίσθηση της ευθύνης μας για την πολυσήμαντη προσφορά τους στην πατρίδα μας, σε μια περίοδο που διακατέχονται από πλήρη απογοήτευση και ανασφάλεια, ενισχύει το ενδιαφέρον μας για προστασία και βοήθεια, ψυχολογική και κοινωνική υποστήριξη.

   Ο Δήμος Σπάρτης θα συνεχίσει να δίνει το «παρόν» σε κάθε δράση για τη στήριξη των ηλικιωμένων συμπολιτών μας, αναγνωρίζοντας την πολυσήμαντη παρουσία τους.

   Το Νομικό Πρόσωπο Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης και Παιδείας Δήμου Σπάρτης προβλέπει για τους ηλικιωμένους δομές και δράσεις φροντίδας, υποστήριξης, υγείας, ενίσχυσης της αυτονομίας και της κοινωνικής συμμετοχής τους. Στο Δήμο μας λειτουργούν δύο ΚΑΠΗ ανδρών και γυναικών –αντίστοιχα- και πέντε Μονάδες «Βοήθεια στο Σπίτι» στις οποίες εξυπηρετούνται ΔΩΡΕΑΝ περίπου 350 άτομα.

  Με αφορμή λοιπόν την Παγκόσμια Ημέρα της Τρίτης Ηλικίας, ας μην ξεχνάμε πως η μέρα της ανθρωπιάς, της κατανόησης και της προσφοράς είναι και πρέπει να είναι η κάθε στιγμή της ζωής. Η ψυχή ποτέ δε γερνάει.

   Αγαπητές φίλες και αγαπητοί φίλοι,

   Για όλα όσα μας προσφέρατε σας ευχαριστούμε και για όλα όσα αγόγγυστα μας χαρίσατε καταθέτουμε αθόρυβα και διακριτικά τον σεβασμό μας.

   Θα είμαστε πάντα δίπλα σας. Σας εύχομαι ολόψυχα, μακροζωία, υγεία και ευημερία. 

 

ΣΤΑΥΡΟΣ ΑΡΓΕΙΤΑΚΟΣ

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΠΑΡΤΗΣ