Τετάρτη  24/11/2010

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Συζητείται από χθες στη Βουλή το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, με θέμα την «Κατάργηση και συγχώνευση υπηρεσιών, οργανισμών και φορέων του δημοσίου τομέα». Λαμβάνοντας το λόγο επί της αρχής ο Βουλευτής Λακωνίας κ. Θανάσης Δαβάκης,  μεταξύ άλλων ανέφερε ότι η Νέα Δημοκρατία συμφωνεί στο να συγχωνευθούν και να ενοποιηθούν οργανισμοί και υπηρεσίες του δημοσίου, γιατί πρώτη αυτή ξεκίνησε τη διαδικασία συγχωνεύσεων δημοσιοποιώντας κατάλογο 255 τέτοιων φορέων το Μάιο του 2009.

Όμως αυτό το οποίο γεννά ερωτηματικά όσον αφορά τις προθέσεις του νομοσχεδίου, είναι η διάταξη που αφορά το προσωπικό της «ΑΓΡΟΓΗΣ»,  το οποίο ουσιαστικά διώκεται πολιτικά, αφού καταργείται ο συγκεκριμένος οργανισμός. Στη συνέχεια ο κ. Δαβάκης κατήγγειλε την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών για ρεβανσισμό, στενοκαρδία και εκδικητικότητα, στοιχεία που συνάγονται από τα σημεία του νομοσχεδίου που αφορούν το προσωπικό των καταργούμενων οργανισμών.

Κατήγγειλε δε την κυβέρνηση ότι με το νομοσχέδιο αυτό  παραβιάζεται ευθέως το άρθρο 4 παράγραφος 1 του Συντάγματος, που καθιερώνει την αρχή της ισότητας και επιβάλλει την «ίση μεταχείριση προσώπων που βρίσκονται κάτω από τις ίδιες ή παρόμοιες συνθήκες».

Κλείνοντας ο κ. Δαβάκης, ζήτησε από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών να προσέξει, γιατί με τέτοιου είδους νομοσχέδια ανοίγει τους ασκούς του Αιόλου, με ότι αυτό συνεπάγεται για την κοινωνική συνοχή, το ήρεμο πολιτικό κλίμα και την ενότητα του λαού μας σε περίοδο ιδιαίτερα κρίσιμη, όπως αυτή που περνάμε.