Χαιρετισμός Αργειτάκου για το ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ 2013


ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ 2013

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΠΑΡΤΗΣ

κ. ΣΤΑΥΡΟΥ ΑΡΓΕΙΤΑΚΟΥ

 

   Μια από τις κορυφαίες αθλητικές εκδηλώσεις σε παγκόσμιο επίπεδο, το «ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ», έχει καθιερωθεί ως η αναβίωση μιας σελίδας της Αρχαίας Ελληνικής Ιστορίας.

   Το ιστορικό πλαίσιο του υπερμαραθώνιου δρόμου που ξεκινά από τον ιερό βράχο της Ακρόπολης, συγκινεί όλες τις αθλήτριες και τους αθλητές που σπεύδουν απ’ όλα τα μέρη της γης για να υπηρετήσουν το όραμα και να τιμήσουν τη Σπάρτη μας και την Ιστορία της.

   Το αθλητικό αυτό γεγονός που είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με το μεγαλοφυές σχέδιο του Μιλτιάδη, στη Μάχη του Μαραθώνα, το 490 π.Χ., συγκλονίζει όλους τους οραματιστές του ανέφικτου, οι οποίοι ταξιδεύουν στα όρια της ανθρώπινης θέλησης.

   Το «ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ» γεννήθηκε πριν από τριάντα ένα χρόνια για να τιμήσει τους σύγχρονους ήρωες που υπηρετούν την πιο πιστή αναπαράσταση της διαδρομής του Αθηναίου ημεροδρόμου Φειδιππίδη και τη δυσκολότερη διαδρομή στον κόσμο. Συνδέεται με τα Ολυμπιακά ιδεώδη, με τη μυσταγωγία της ανιδιοτελούς συμμετοχής, με το άρωμα της παγκόσμιας ειρήνης και την ελπίδα της συναδέλφωσης.

   Η επικύρωση του ήθους και της νίκης των αθλητών, τους οποίους ευγνωμονούμε για τις όμορφες και συγκινητικές στιγμές που μας χαρίζουν, είναι ένα απέριττο αλλά ταυτόχρονα πανέμορφο στεφάνι αγριελιάς και λίγο νερό από τα χέρια μιας νεαρής Σπαρτιάτισσας, στο Άγαλμα του Λεωνίδα.

   Ως Δήμαρχος Σπάρτης, με συναισθήματα χαράς και υπερηφάνειας χαιρετίζω και τιμώ τους συμμετέχοντες στον 31ο υπερμαραθώνιο «ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ», τους εθελοντές και τους συνδιοργανωτές του θεσμού αυτού.

   Η θρυλική πόλη με την μακραίωνη ιστορία, υποκλίνεται με σεβασμό στο ήθος και την αξιοπρέπειά σας και περιμένει από εσάς να διατρανώσετε σε όλο τον κόσμο την τεράστια παράδοσή της και το μεγαλείο του αθλητικού πνεύματος και των ιδεωδών του «ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ».

 

ΣΤΑΥΡΟΣ ΑΡΓΕΙΤΑΚΟΣ 

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΠΑΡΤΗΣ