Σπάρταθλον : Στα βήματα του Φειδιππίδη.


ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΠΕΜΠΤΗ 26/9/2013 ΟΙ ΑΦΙΞΕΙΣ ΤΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΜΕΤΑΣΧΟΥΝ ΣΤΟ 31ο ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ


ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΣ ΔΩΡΗΤΗΣ ΤΗΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ «ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ 2013», ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΡΥΜΑ «ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ»

Με τις ρυθμίσεις των τελευταίων λεπτομερειών για την ασφάλεια αθλητών και συνοδών σε όλη τη διαδρομή από την Αθήνα μέχρι την Σπάρτη, μπαίνει στην τελική ευθεία η διεξαγωγή του διεθνούς αγώνα δρόμου υπεραποστάσεως «ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ 2013».

Σήμερα θα οριστικοποιηθεί ο αριθμός των αθλητών και των αθλητριών που θα συμμετάσχουν στο «31ο ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ» που θα διεξαχθεί στις 27 και 28 Σεπτεμβρίου 2013, στη διαδρομή Αθήνα-Σπάρτη, απόστασης 246 χιλιομέτρων.

Υπενθυμίζεται, ότι στον αγώνα έχουν δηλώσει συμμετοχή 333 αθλητές από 35 χώρες, μεταξύ των οποίων 32 είναι γυναίκες. Η Ελλάδα συμμετέχει με 45 δρομείς.

Η διοργάνωση του θεσμού, θα πραγματοποιηθεί με την αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος «ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ», που ολοκληρώνει την τριετή διάρκειά της.

Ο Διεθνής Σύνδεσμος ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ έχει φροντίσει να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια αθλητών. Με την διοργάνωση του αγώνα, αναβιώνει την Ελληνική ιστορία, καθώς διεξάγεται κάθε χρόνο πάνω στα βήματα του αρχαίου Αθηναίου ημεροδρόμου Φειδιππίδη, που έφθασε στη Σπάρτη για να ζητήσει βοήθεια, «την επομένη της αναχώρησης του από την Αθήνα», όπως περιγράφει ο Ηρόδοτος.

Όσον αφορά τον Διεθνή Σύνδεσμο ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ, ιδρύθηκε το 1984 και από τότε μέχρι σήμερα διοργανώνει ανελλιπώς τον αγώνα κάθε Σεπτέμβριο, γιατί τότε τοποθετεί χρονολογικά ο Ηρόδοτος την αποστολή του Φειδιππίδη στην Σπάρτη.

Το έπαθλο των αθλητών που θα τερματίσουν στην Σπάρτη, μπροστά από το άγαλμα του Λεωνίδα, είναι ένα κλαδί ελιάς και νερό από τον ποταμό Ευρώτα.

Εκπρόσωποι των δήμων Αθήνας και Σπάρτης θα βρίσκονται το πρωί της Παρασκευής στην εκκίνηση, ενώ πολλά ξένα τηλεοπτικά συνεργεία θα καλύψουν την εκδήλωση.

Η Σπάρτη προετοιμάζεται για την υποδοχή των Σπαρταθλητών και ο Αθλητικός Οργανισμός του δήμου, έχει ετοιμάσει εκδήλωση στην κεντρική πλατεία της πόλης για το Σάββατο το βράδυ, όπου θα γίνει η απονομή στους αθλητές και στις αθλήτριες.

Η προετοιμασία του αγώνα, επί ένα σχεδόν χρόνο, δεν απέχει καθόλου από εκείνη ενός στρατιωτικού εκστρατευτικού σώματος. Συγκεκριμένα, υπάρχει πολυάριθμο έμψυχο υλικό, χρησιμοποιούνται οχήματα, κάθε κυβισμού και τύπου, εφόδια για το στήσιμο των 75 σταθμών ανεφοδιασμού κατά μήκος της διαδρομής, άγρυπνη παρακολούθηση των αθλητών για την πλήρη ασφάλεια τους και για την αντιμετώπιση οποιουδήποτε περιστατικού, πλαισιωμένων από κινητές ιατρικές μονάδες άμεσης επέμβασης.

Όλο το έμψυχο υλικό προέρχεται από εθελοντές, φίλους και μέλη, του Διεθνούς Σύνδεσμου ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ, που άγρυπνοι, επί 36 ώρες κάθε Σεπτέμβριο, καταθέτουν τα ωραιότερα συναισθήματα τους στην υπηρεσία αυτού του αγώνα. Ο μόχθος για τη διοργάνωση και τη διεξαγωγή ενός ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ είναι σκληρός και οι ευθύνες απέναντι στους αθλητές, είναι τεράστιες.

 

 

πηγή : spartathlon.gr