Περιφερειακό πρωτάθλημα ποδηλασίας Νοτίου & Δυτικής Ελλάδας


                

Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 21/9/2013 και την Κυριακή 22/9/2013 το περιφερειακό πρωτάθλημα  ποδηλασίας Νοτίου και Δυτικής Ελλάδας. 

                Το περιφερειακό πρωτάθλημα διοργανώθηκε από την Τοπική Επιτροπή Ποδηλασίας Νοτίου και Δυτικής Ελλάδας και την υποστήριξη του Σαϊνοπουλείου Ιδρύματος.                          

                Στους αγώνες έλαβαν μέρος 50 ποδηλάτες από τα σωματεία ΠΟ Πατρών, Α.Σ  Μίλων Σπάρτης,  ΠΟ Τρίπολης, ΑΕΚ Τρίπολης, Διαγόρας Αιγίου και Σπαρτιατικός, στις κατηγορίες μίνι, πανκορασίδες και παμπαίδες.

                Το Σάββατο το απόγευμα στη πίστα καρτ Αγ. Κυριακής  πραγματοποιήθηκαν αγώνες δρόμου σε σιρκουι 1300 μ.

                Για πρώτη φορά στη Σπάρτη διοργανώνονται ποδηλατικοί αγώνες σε πίστα καρτ και οι εντυπώσεις των ποδηλατών όσο και των θεατών ήταν πολύ καλές, τόσο για το θέαμα όσο και για τον συναγωνισμό των ποδηλατών.

                Ο καιρός ήταν σύμμαχος στην προσπάθεια των μικρών ποδηλατών και οι αρκετοί φίλοι του ποδηλάτου απήλαυσαν την προσπάθεια των λιλιπούτειων αθλητών.

               Την 1η θέση και το χρυσό μετάλλιο απέσπασε στην κατηγορία παμπαίδων ο Χριστάκος Δημήτρης με 2ο τον Δημητρόπουλο Βασίλη αμφότεροι ποδηλάτες του Σπαρτιατικού Γ.Σ. και την 3η θέση ο Κουβούσης Νίκος του Μίλων Σπάρτης.

               Επίσης σημαντικές διακρίσεις για τον Σπαρτιατικό στην κατηγορία μίνι μεγάλα κατέλαβαν ο Αναστασόπουλος Κώστας  1ος και ο Δημητρόπουλος Παναγιώτης 2ος καθώς και στη κατηγορία μίνι μικρά αγόρια ο Φάβρος Νίκος κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο  με τον Γρηγόρη Ηλία  να παίρνει την 3η θέση. Εξάλλου η Ρήγα Άρτεμης του Μίλων Σπάρτης πήρε την 2η θέση στην κατηγορία μίνι μικρά κορίτσια.

                Την Κυριακή στις 9.30 πμ. στο Σαϊνοπούλειο άλσος,  διεξήχθη το αγώνισμα αντοχής στην ορεινή ποδηλασία. Ο αγώνας ήταν σε μορφή σιρκουί, με την κάθε στροφή σε απόσταση 1800 μ.

                Για τον Σπαρτιατικό είχαμε την 1η  θέση και το χρυσό μετάλλιο για τον Φάβρο Νίκο στα μίνι μικρά με 2ο τον Γρηγόρη Ηλία, στα μίνι μεγάλα επίσης 1ο τον Αναστασόπουλο Κώστα και στην κατηγορία των παμπαίδων  1ο τον Δημητρόπουλο Βασίλη και 2ο τον  Χριστάκο Δημήτρη. Τους ποδηλάτες του Σπαρτιατικού καθοδήγησαν οι προπονητές του συλλόγου Παναγιώτης Καρούνος , Χρήστος Βορβής και Βασίλης Γιαννιώσης.

                Εξάλλου το ερχόμενο Σαββατοκύριακο 28 και 29 Σεπτεμβρίου 2013 12μελης αποστολή του Σπαρτιατικού και του Μίλων Σπάρτης θα συμμετάσχει στην Νέα Μάκρη Αττικής σε πανελλήνιους αγώνες ποδηλασίας.