Πυροσβεστική Υπηρεσία Σπάρτης


Περί ώρα 11:00 κατασβέστηκε πλήρως η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 16:30 την 14-09-2013, σε αγροτοδασική έκταση, στην θέση Βρομόβρυση Τ/Κ Ζαγάνας του Δ. Σπάρτης.

Για την κατάσβεσή της κινητοποιήθηκαν, άμεσα, οι πυροσβεστικές δυνάμεις της Π.Υ. Σπάρτης καθώς και όμορων Πυρ/κών Υπηρεσιών του Νομού Λακωνίας, αποτελούμενες από είκοσι τέσσερις (24) πυροσβέστες με δώδεκα (12) οχήματα, μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος από την Π.Δ.Π.Υ. Πελ/σου, αποτελούμενη από έξι (6) άτομα, οχήματα και υδροφόρες του Δήμου Σπάρτης, ενώ πραγματοποιήθηκαν ρίψεις από τρία (3) αεροσκάφη τύπου PZL και δύο (2) CL- 415.

Στο συντονισμό κατάσβεσης της πυρκαγιάς εκτός από το Διοικητή της Π.Υ. Σπάρτης  Πυραγό κ. Νικολέτο Χρήστο συμμετείχε και ο Διοικητής Περ/κής Δ/σης Πυρ/κών Υπηρεσιών Πελοποννήσου Αρχιπύραρχος κ. Κωνσταντίνος Γιόβας.

Επίσης, στο συμβάν παρευρέθη και η Αντιπεριφερειάρχης Περιφεριακής Ενότητας Λακωνίας κ. Αδαμαντία Τζανετέα, όπως και ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας Δ. Σπάρτης κ. Χρήστος Κανακάκος.

Προανάκριση για τα αίτια που προκάλεσαν την πυρκαγιά διενεργείται από το Ανακριτικό Τμήμα της Π.Υ. Σπάρτης.                                                                                                              

 

           Ο Διοικητής

        Νικολέτος Ι. Χρήστος

              Πυραγός