Αθανάσιος Δαβάκης - Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας


Παρέμβαση Δαβάκη για την γεφύρωση του Κοτιτσιάνη στον Λογκανίκο


Μετά από σχετικό Υπόμνημα Διαμαρτυρίας δημοτών της Τοπικής Κοινότητας Λογκανίκου και μελών του Αγροτικού Συνεταιρισμού προς το Δήμο Σπάρτης και την Περιφερειακή Ενότητα Λακωνίας για την μη Γεφύρωση του χειμαρρώδους παραπόταμου του Ευρώτα "Κοτιτσιάνη", πλησίον του νέου παράπλευρου δρόμου, στη διαδικασία κατασκευής του Κλάδου Λεύκτρο - Σπάρτη, στην κτηματική περιφέρεια Λογκανίκου, ο Βουλευτής Λακωνίας και Υφυπουργός Άμυνας κ. Θανάσης  Δαβάκης, σε συνέχεια παλαιότερης Ερώτησης του στην Βουλή, επικοινώνησε  με το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και ειδικότερα με τον Προϊστάμενο της ΕΥΔΕ/ΜΚ/ΕΠΠ κ. Ιωάννη Καρνέση, ο οποίος δεσμεύτηκε ότι η γεφύρωση του Κοτιτσιάνη στον Λογκανίκο αποτελεί προτεραιότητα για το Υπουργείο και αναμένεται να παραδοθεί με την ολοκλήρωση του έργου, στις αρχές του 2014.

       Ο κ. Δαβάκης πρότεινε ότι μέχρις ότου κατασκευαστεί η νέα γέφυρα θα πρέπει η Γενική Γραμματεία Σύγχρονων και Δημοσίων Έργων του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων σε συνεργασία με την Κοινοπραξία Μορέας, να λάβει μέτρα για την ασφαλή διέλευση των πεζών και των οχημάτων, είτε κατασκευάζοντας προσωρινό παράδρομο προκειμένου να γίνει η σύνδεση με την παλιά γέφυρα, είτε κατασκευάζοντας τεχνικό έργο για να μπορέσουν οι κάτοικοι κατά την τρέχουσα χρονική περίοδο να διέρχονται από τον  παραπόταμο με ασφάλεια και να μην υπάρξουν προβλήματα στην προσεχή ελαιοκομική περίοδο. 

    Σε κάθε περίπτωση, συνέχισε ο κ. Δαβάκης, θα πρέπει να βοηθηθούν οι δημότες της Τοπικής Κοινότητας Λογκανίκου, οι οποίοι επί τέσσερα χρόνια έχουν ταλαιπωρηθεί αρκετά από την κατασκευή του νέου αυτοκινητόδρομου για να μην αντιμετωπίσουν  προβλήματα κατά την διάρκεια του μαζέματος του ελαιοκάρπου την χειμερινή περίοδο 2013-2014.