Ν.Π Πολιτισμού & Περιβάλλοντος Δήμου Ανατολικής Μάνης


Ο Δήμος Ανατολικής Μάνης σας προσκαλεί στη Γιορτή Τράτας, την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2013, στο ψαροχώρι του Κότρωνα.


Μουσικές και τραγούδια της θάλασσας, στη Γιορτή της Τράτας, θα ακουστούν την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2013 από τις 12.00 το μεσημέρι στον Κότρωνα, το γραφικό αυτό ψαροχώρι της Μάνης. Μια γιορτή που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στα τέλη Σεπτεμβρίου.
                                                           
Ιστορίες ψαράδων από κατοίκους της περιοχής και ηθοποιούς, αναπαράσταση του ψαρέματος με τράτα, ρίξιμο διχτυών και καλάρισμα από ηθοποιούς, θα παρακολουθήσουν όσοι επισκεφθούν τον Κότρωνα.
Το ψάρεμα είναι μια «ζωντανή» οικονομική δραστηριότητα για τους κατοίκους της περιοχής.

Η Ομάδα Τέχνης και Πολιτισμού του Δήμου Ανατολικής Μάνης θα αναπαραστήσει τον χορό  της τράτας, ενώ θα παρουσιάσουν παραδοσιακούς και νησιώτικους χορούς.
Οι παρευρισκόμενοι επισκέπτες θα γευτούν εκλεκτούς ψαρομεζέδες και κρασί, τα οποία και θα προσφερθούν δωρεάν.

Η Καίτη Κουλλιά, μια σύγχρονη τραγουδίστρια με καθαρή ματιά και θαλασσινή αύρα & οι συνεργάτες της παρουσιάζουν μια παράσταση με μουσικές & τραγούδια της θάλασσας, που αγγίζουν το χθες αλλά και το σήμερα.

Την Καίτη Κουλλιά πλαισιώνει ο Νίκος Βενετάκης, ένας ταλαντούχος ερμηνευτής και λαουτιέρης από την Κρήτη. Μαζί ανταμώνουν και ζωντανεύουν με απλότητα και σεβασμό τραγούδια αγαπημένα καταξιωμένων δημιουργών καθώς και μελωδίες από τη μουσική μας παράδοση.

Μαζί τους οι μουσικοί: Πάνος Παπαϊωάννου (κιθάρα - τραγούδι), Αγγέλικα Παπανικολάου (Ακορντεόν), Γεωργία Μαρίνη (βιολί), Σωκράτης Γανιάρης (κρουστά).

Eίσοδος ελεύθερη.

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ : Ν.Π Πολιτισμού & Περιβάλλοντος Δήμου Ανατολικής Μάνης