Μήνυμα Αργειτάκου για έναρξη σχολικής χρονιάς


ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ

 

   Αγαπητά μου παιδιά, μαθήτριες και μαθητές. 

   Σεβαστοί εκπαιδευτικοί,

   Φίλοι γονείς και κηδεμόνες,

   Συναισθήματα χαράς και προσμονής σηματοδοτεί η σημερινή ημέρα, αλλά και συναισθήματα ευθύνης για την εκπαιδευτική κοινότητα.

   Το νέο ξεκίνημα, η ελπιδοφόρα αρχή της σχολικής χρονιάς απαιτεί υψηλούς στόχους και νέα όνειρα για ένα καλύτερο αύριο για την κοινωνία μας. Απαιτεί - παράλληλα - κόπους και θυσίες.

   Οι ευχές όλων μας συνοδεύουν την προσπάθεια των παιδιών μας στο ταξίδι της μάθησης.

   Σ’ αυτό το ταξίδι των αξιών και της γνώσης συνοδοιπόροι και συμπαραστάτες είναι οι γονείς, οι οποίοι καλούνται ν’ αντιμετωπίσουν προβλήματα, δυσκολίες και νέα δεδομένα. Είμαι απόλυτα πεπεισμένος ότι θα έχετε τη δύναμη και την επιμονή σ’ αυτήν την ομολογουμένως δύσκολη προσπάθεια.

   Τα σχολεία μας διαθέτουν εκπαιδευτικούς με εμπειρίες, γνώσεις, υψηλό ηθικό ερέθισμα, ευαισθησία και θέληση για προσφορά. Ο κοινός μας στόχος είναι ένα σχολείο αναβαθμισμένο, ποιοτικό και ανταγωνιστικό, που θα εξασφαλίζει στη νέα γενιά τις ευκαιρίες και τις δυνατότητες να πετύχουν τους στόχους τους, παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία η οποία έχει αντίκτυπο και στα σχολεία μας.

   Ως Δημοτική Αρχή είμαστε δίπλα σας με κάθε τρόπο και μέσω των δύο Σχολικών Επιτροπών και της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας, για σχολεία λειτουργικά και αποτελεσματικά. Είμαι βέβαιος ότι θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για να δώσουμε στα παιδιά μας τη μόρφωση που δικαιούνται.

   Τις καλύτερες ευχές μου για πρόοδο ώστε η νέα σχολική χρονιά να είναι δημιουργική και να αποτελέσει την αρχή καινούργιων κατακτήσεων.

 

Καλή Σχολική Χρονιά σε όλους.

 

Σπάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2013

 

Ο Δήμαρχος Σπάρτης

Σταύρος Αργειτάκος