Αστυνομική επιχείρηση στη Λακωνία


Αστυνομική επιχείρηση για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας στη Λακωνία

Συνελήφθησαν πέντε (5) άτομα, προσήχθησαν τριάντα πέντε (35) και έγινε έλεγχος σε εκατόν ενενήντα οκτώ (198)

Επιπλέον, πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε εκατόν εβδομήντα επτά (177) οχήματα και βεβαιώθηκαν συνολικά εβδομήντα δύο (72) παραβάσεις

Εξιχνιάστηκε μία (1) υπόθεση κλοπής οχήματος, που είχε γίνει στη Μαγούλα Λακωνίας

Οι αστυνομικοί έλεγχοι στοχεύουν στην πρόληψη, αλλά και στην καταστολή της εγκληματικότητας

Στο πλαίσιο αντιμετώπισης του φαινομένου της εγκληματικότητας, πραγματοποιήθηκε στις 8-9-2013, από το μεσημέρι έως το βράδυ, αστυνομική επιχείρηση στην ευρύτερη περιοχή της Λακωνίας, σύμφωνα με τον γενικό επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Κατά την διάρκεια της επιχείρησης, έγιναν έλεγχοι σε εκατόν ενενήντα οκτώ (198) άτομα, εκ των οποίων εκατόν τριάντα δύο (132) ημεδαποί και εξήντα έξι (66) αλλοδαποί, καθώς και σε εκατόν εβδομήντα επτά (177) οχήματα.

Επιπλέον, προσήχθησαν συνολικά τριάντα πέντε (35) άτομα, από τα οποία είκοσι (20) ήταν ημεδαποί και δεκαπέντε (15) ήταν αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν πέντε (5) άτομα.

Τα άτομα που συνελήφθησαν, είναι:

  • Ένας (1) ημεδαπός, για καταδικαστικά έγγραφα.
  • Τέσσερις (4) αλλοδαποί, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.

Επιπρόσθετα, μετά από αστυνομική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Σπάρτης, εξιχνιάστηκε μία (1) υπόθεση κλοπής οχήματος, η οποία είχε δηλωθεί την 12-11-2011. Για την υπόθεση αυτή, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός 30χρονου ημεδαπού ΡΟΜΑ.

Κατά την επιχείρηση βεβαιώθηκαν εξήντα εννέα (69) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και τρεις (3) παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Οι δράσεις αυτές, είναι στοχευμένες και αποσκοπούν στην πρόληψη, αλλά και στην καταστολή της εγκληματικότητας, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον, σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου.