Εμποροπανήγυρη Μυστρά 2013


Η φετινή Εμποροπανήγυρη Μυστρά 2013


Κάθε χρόνο έτσι και φέτος , από τις 27 Αυγούστου έως τις 2 Σεπτεμβρίου, πραγματοποιήθηκε η μεγάλη εμποροπανήγυρη του Μυστρά, όπου έμποροι και μικροπωλητές απ' όλη την Ελλάδα συγκεντρώνονται και πουλάνε τα εμπορεύματά τους.


Η ιστορία της εμποροπανήγυρης ξεκινά στις αρχές της δεκαετίας του 1950 όπου λειτουργούσε ως ζωοπανήγυρη και πραγματοποιείται εις μνήμην του Αγ. Ιωάννη του Προδρόμου.

Το Πανηγύρι του Μυστρά δεν είναι μόνο ένα εμπορικό γεγονός σημαντικής οικονομικής δραστηριότητας. Είναι σημείο αναφοράς γενεών, σημείο αναφοράς της εμπορικής και πολιτιστικής ιστορίας του τόπου μας.

Το Πανηγύρι του Μυστρά είναι ένα κομμάτι από τις παραδόσεις μας, και μάλιστα από τις ζωντανές που τις αγαπάμε γιατί είναι η ιστορία μας, γιατί είναι η πατρίδα μας, γιατί είμαστε εμείς οι ίδιοι.

Εδώ και 400 χρόνια πραγματοποιείται στους πρόποδες του Ταϋγέτου, κάτω από τη Βυζαντινή Καστροπολιτεία του Μυστρά.

Στη σημερινή του μορφή το Πανηγύρι είναι ένα απέραντο υπαίθριο παζάρι, δυο όμορφα λούνα παρκ, μια τεράστια έκθεση προϊόντων.

Ο Δήμος Σπάρτης προστατεύει και διατηρεί την παράδοση, έτσι ώστε και τα παιδιά μας να γνωρίσουν το Πανηγύρι του Μυστρά που έρχεται αιώνες πριν κουβαλώντας μνήμες, παράδοση, ιστορία και πολιτισμό. 

Κατά τη διάρκεια της φετινής εμποροπανήγυρης η στάθμευση και στα δυο πάρκινγκ και ειδικότερα επί της εθνικής οδού Σπάρτης – Μυστρά (ιδιοκτησία Ασύλου Ανιάτων Αθηνών) και επί της επαρχιακής οδού Μυστρά – Παρορίου (Κτήμα Μαυρακάκη), ήταν δωρεάν.

Επίσης, το Μουσείο Φωτογραφικών Μηχανών ήταν ανοικτό καθημερινά από τις 6 το απόγευμα έως τις 11 το βράδυ, με ελεύθερη είσοδο.

 

πηγή video : ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΛΑΚΩΝΙΑ