Αθανάσιος Δαβάκης - Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας


Επίσκεψη στη Διοίκηση Αεροπορικής Υποστήριξης (ΔΑΥ), στην Ελευσίνα, πραγματοποίησε ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Θανάσης Δαβάκης, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΑ Αντιπτέραρχο (Ι) Ευάγγελο Τουρνά.

Ο κ. Δαβάκης ενημερώθηκε από το Διοικητή της ΔΑΥ, Υποπτέραρχο (Ι) Βασίλειο Βρεττό για την αποστολή της, όπως η πραγματοποίηση αποστολών Έρευνας – Διάσωσης, Αεροεφαρμογών, Αεροπυροσβέσεων, Αεροδιακομιδών Υγείας και Μεταφορών. Ταυτόχρονα έλαβε γνώση των εκκρεμοτήτων και των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η Διοίκηση Αεροπορικής Υποστήριξης στην παρούσα δημοσιονομική συγκυρία.

Ο ΥΦΕΘΑ διαπίστωσε προσωπικά την επιχειρησιακή ετοιμότητα και την άρτια εκπαίδευση του προσωπικού, συγχαίροντας τη Διοίκηση, τους Αξιωματικούς και τους υπαξιωματικούς για το υψηλό τους φρόνημα και τις προσπάθειες που καταβάλλουν για να διατηρήσουν το αξιόμαχο του στόλου της Πολεμικής Αεροπορίας.

Στη συνέχεια, ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας επισκέφθηκε την 355 Μοίρα Τακτικών Μεταφορών και το κλιμάκιο της 383 ΜΕΕΑ, όπου ενημερώθηκε εκτενώς για τις αποστολές Αεροπυρόσβεσης και τον ιδιαίτερο ρόλο των δύο Μοιρών, στη δράση των οποίων αντικατοπτρίζεται το κοινωνικό πρόσωπο της Πολεμικής Αεροπορίας.

Ο κ. Δαβάκης συνεχάρη το προσωπικό και τόνισε πως «η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας αναγνωρίζει το δύσκολο έργο που επιτελείται στις 355 ΜΤΜ και 383 ΜΕΕΑ ,καθώς, με την παρουσία των αεροσκαφών CL-215 και CL-415  και το άρτια καταρτισμένο τους προσωπικό , οι Μοίρες βρίσκονται ανά πάσα στιγμή σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, συμβάλλοντας καθοριστικά στη κατάσβεση των δασικών πυρκαγιών, προσφέροντας πολύτιμες υπηρεσίες στους Έλληνες πολίτες. Είστε οι πολεμιστές της ειρηνικής περιόδου», είπε χαρακτηριστικά ο Υφυπουργός.

Ο κ. Δαβάκης επισκέφθηκε ακόμη την 384 Μοίρα Έρευνας Διάσωσης, τη Μοίρα Συντήρησης Αεροσκαφών και το Συνεργείο Αεροκινητήρων και Ειδικών Επιχειρησιακών Οχημάτων όπου συνομίλησε με το ιπτάμενο και τεχνικό προσωπικό, διαπιστώνοντας από κοντά το έργο που επιτελείται από το εξειδικευμένο και υψηλού επιπέδου στελεχιακό δυναμικό .