Γενικό Νοσοκομείο Λακωνίας


   Δωρεά στη Νοσηλευτική Μονάδα Σπάρτης

 Την Πέμπτη 22 Αυγούστου 2013, πραγματοποιήθηκε από εκπροσώπους Λακώνων ομογενών Αμερικής και Καναδά, δωρεά προς τη Νοσηλευτική Μονάδα Σπάρτης του Γενικού Νοσοκομείου Λακωνίας.

Πιο συγκεκριμένα, όταν ο κ. Παναγιώτης Παπαδάκος, από την Ποταμιά Λακωνίας, που ζει και εργάζεται στο Τορόντο Καναδά και στις ΗΠΑ, πληροφορήθηκε τις ελλείψεις της καρδιολογικής κλινικής, σε ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό, από το Συντονιστή Διευθυντή της, κ. Μαυρίδη Σωτήριο, καθώς και από το Διοικητή του Νοσοκομείου, κ. Νικόλαο Ι. Κουφό, απευθύνθηκε στους συλλόγους της Ομογένειας, καθώς και σε άλλους συμπατριώτες μας που ζουν σε διάφορες πόλεις των ΗΠΑ και του Καναδά και συνέλεξε για το σκοπό αυτό το απαιτούμενο χρηματικό ποσό.

Τα μηχανήματα αγοράσθηκαν από την εταιρεία G.E HEALTHCARE Α.Ε. και είναι ένα σύστημα κοπώσεως με κυλιόμενο τάπητα, ένας ηλεκτροκαρδιογράφος και ένα αυτόματο πιεσόμετρο. Το κόστος αγοράς τους ανήλθε στο ποσό των 25.000 δολαρίων ή 18.300 Ευρώ, το οποίο καλύφθηκε από τις δωρεές Λακώνων ομογενών Αμερικής και Καναδά, καθώς επίσης και από τους Συλλόγους Ποταμιά Toronto και Λακώνων Clear Water Florida. 

Η παράδοση των μηχανημάτων έγινε στο Διοικητή του Νοσοκομείου, από τον κύριο Παναγιώτη Παπαδάκο, τον Αντιπρόεδρο του Συλλόγου Λακώνων Clear Water Florida, κύριο Παναγιώτη Σαχλά και την κυρία Σοφία Κωνσταντάκου, εκπρόσωπο του Συλλόγου Ποταμιά Toronto.

Ο Διοικητής, κ. Νικόλαος Κουφός, ευχαρίστησε θερμά τους δωρητές, τους διαβεβαίωσε για την άμεση αξιοποίηση της δωρεάς τους στο κρίσιμο έργο της νοσηλείας κάθε ασθενή που προσέρχεται στην Καρδιολογική κλινική και οι ίδιοι δηλώνοντας πλήρως ικανοποιημένοι από την επίσκεψή τους στη Νοσηλευτική Μονάδα Σπάρτης, υποσχέθηκαν ότι θα συνεχίσουν την προσπάθεια αρωγής προς το Νοσοκομείο μας, που συνεχίζει – παρά τη δημοσιονομική κρίση της πατρίδας μας -  να προσφέρει καθημερινά τις υπηρεσίες υγείας προς κάθε προσερχόμενο σ’ αυτό, συνάνθρωπό μας.