Αθανάσιος Δαβάκης - Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας


Δήλωση Υφυπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Θανάση Δαβάκη για την απλοποίηση της διαδικασίας αδειοδότησης των κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων

Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας και βουλευτής Λακωνίας κ. Θανάσης Δαβάκης , με αφορμή την υπογραφή Κοινής Υπουργικής Απόφασης που καθορίζει τις Πρότυπες Περιβαλλοντικές Δεσμεύσεις (ΠΠΔ) για τις πτηνοτροφικές και κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις, την οποία συνυπέγραψαν οι Υπουργοί  Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος και Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Γιάννης Μανιάτης, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

« Χαιρετίζω την απόφαση των συναρμόδιων Υπουργών Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος για την υπογραφή ΚΥΑ που απλοποιεί τη διαδικασία αδειοδότησης των κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων και μειώνει σημαντικά το κόστος έκδοσής τους. Παράλληλα, με την απόφαση αυτή καθορίζονται οι δεσμεύσεις που πρέπει να εφαρμόζονται κατά την κατασκευή και λειτουργία των κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων με στόχο την προστασία του περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας. Με αυτό τον τρόπο στηρίζεται εμπράκτως η Ελληνική κτηνοτροφία, ενισχύεται  η ανταγωνιστικότητάς της και αίρονται τα εμπόδια που δημιουργούσε χρόνια τώρα η γραφειοκρατία στις επενδύσεις που σχετίζονταν με την ανάπτυξη του σημαντικού αυτού κλάδου για την πρωτογενή παραγωγή».