Ιερά Μητρόπολη Μονεμβασίας & Σπάρτης


Αποχαιρέτησαν την Κατασκήνωση τα παιδιά της Β΄ περιόδου των Αγοριών

 

Τη Δευτέρα 22 Ιουλίου 2013 ολοκληρώθηκε η Β’ Κατασκηνωτική περίοδος αρρένων για το 2013 στις Κατασκηνώσεις της Ιεράς Μητροπόλεως Μονεμβασίας και Σπάρτης, με την τελετή λήξης που διοργάνωσαν οι κατασκηνωτές και τα στελέχη και στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία.

«Στο Δρόμο της Ελευθερίας» ήταν το σύνθημα της περιόδου αυτής και το αρχηγείο με τα στελέχη προσπάθησαν να μεταλαμπαδεύσουν στα παιδιά τις αλήθειες της ορθοδοξίας μας και να τους τονίσουν ιδιαίτερα την ελευθερία που πηγάζει απ’ αυτήν με γνώμονα και πρότυπο τον Κύριο Ιησού Χριστό και τα σημαντικότερα γεγονότα της ζωής Του.

Το πρόγραμμα της Κατασκήνωσης περιλάμβανε ολιγόλεπτη πρωινή και βραδινή προσευχή, μελέτη χωρίων της Καινής Διαθήκης, εξομολόγηση και Θεία Κοινωνία. Βεβαίως δεν έλειπε η χαρά και η ψυχαγωγία, ενώ τα ατέλειωτα παιχνίδια ομαδικά και ατομικά χάριζαν μοναδικές στιγμές που θα μείνουν χαραγμένες για πάντα στις μνήμες όλων των Κατασκηνωτών.

Η εφετινή γιορτή λήξης ήταν διαφορετική από τις προηγούμενες. Οι γονείς που παραβρέθηκαν είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν στιγμιότυπα από μια Κατασκηνωτική ημέρα. Έτσι, παρακολούθησαν παιχνίδια με χιούμορ, μουσική με οργανοπαίχτες τα παιδιά, τραγούδια κατασκηνωτικά, παραδοσιακούς χορούς, αλλά και παιχνίδι γνώσεων με όσα τα παιδιά έμαθαν από τα Αγιογραφικά και τη ζωή του Χριστού.

Η διαπίστωση ήταν καθ’ ομολογία όλων, ότι όχι μόνο έπαιξαν και χάρηκαν, αλλά και έμαθαν και ωφελήθηκαν σημαντικά από τη συμμετοχή τους στην Κατασκήνωση.

Αυτό ομολόγησε με παρρησία και ο αρχηγός της κατασκήνωσης Ιεροψάλτης στο Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελιστρίας Σπάρτης και Βιβλιοθηκονόμος Ευάγγελος Θεοδώρου στην προσφώνησή του, ενώ ευχαρίστησε ιδιαιτέρως τον υπαρχηγό Ιωάννη Κατσούλη και όλα τα στελέχη ομαδάρχες και βοηθούς για την πολύτιμη βοήθειά τους. Επίσης ευχαρίστησε όλους εκείνους, οι οποίοι εργάσθηκαν και πρόσφεραν για τη λειτουργία της Κατασκήνωσης, τον πνευματικό καθοδηγητή και υπεύθυνο ιερέα Αρχιμ. π. Θεόφιλο Μαντζαβράκο, καθώς και την κυρία Αδαμαντία Μαστροκυριακάκη εκπαιδευτικό και αγιογράφο που φιλοτέχνησε το πανό και αποτελεί εδώ και λίγο καιρό τη σύντροφο της ζωής του.

Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, επισφραγίζοντας τη γιορτή και το τέλος της περιόδου, αναφέρθηκε στη χαρά που διαπίστωσε στα μάτια και στη συμπεριφορά των παιδιών και στην πνευματική ωφέλεια που αποκόμισαν, ενώ παρακάλεσε τους γονείς να προτρέπουν τα παιδιά τους να συνεχίσουν και στο σπίτι τους τις ψυχωφέλιμες συνήθειες που απέκτησαν στην κατασκήνωση. Τέλος ευχαρίστησε τον υπαρχηγό, τα στελέχη και ιδιαίτερα τον αρχηγό κ. Ευάγγελο Θεοδώρου, ο οποίος, όπως τόνισε, πριν ένα μήνα παντρεύτηκε και αντί να πάει ταξίδι με τη σύζυγό του προτίμησε να  βρεθεί και να εργασθεί αφιλοκερδώς και να βοηθήσει τα παιδιά της Κατασκήνωσης.

Η εκδήλωση έκλεισε με τον Μητροπολίτη μας να δίδει το αναμνηστικό δώρο στα παιδιά, τα οποία στη συνέχεια έψαλαν τον εθνικό μας ύμνο για την υποστολή της σημαίας.