Εμπορικός Σύλλογος Σπάρτης.


Εμπορικός Σύλλογος Σπάρτης : ΟΧΙ ΚΑΘΕ ΚΥΡΙΑΚΗ

Είμαστε 278.000 μικρές και μεσαίες εμπορικές επιχειρήσεις. Η ραχοκοκαλιά της ελληνικής κοινωνίας, πυλώνας της οικονομίας. Δεν φοβόμαστε το νέο, αλλά το λάθος. Δεν είμαστε τρελοί να μην θέλουμε το καλό μας…

Ακούστε μας: Αυτό το μέτρο θα μας καταστρέψει. Δεν το αντέχουμε!

Στην πραγματική ζωή, ο πολιτικός δεν σώζει κανέναν - το αντίθετο...

Θέλει να εφαρμόσει κάτι δήθεν προς όφελος των εμπόρων, ενώ οι έμποροι διαφωνούν. Κάτι το οποίο δεν είναι καν απαίτηση της Τρόικα, που έχει ζητήσει τα καταστήματα ανοιχτά 7 Κυριακές, όχι όλες.

Ο καταναλωτής δεν έχει ούτε ευρώ να ξοδέψει. Για όποιον δεν το έχει παρατηρήσει, τα χρήματα λείπουν από τον κόσμο, όχι ο ελεύθερος χρόνος για ψώνια.

Κι επιπλέον, το αυξημένο κόστος τις Κυριακές, μπορεί να αυξήσει τις τιμές…και  τις καθημερινές.

Ο έμπορος ΗΔΗ μπορεί να ανοίγει το μαγαζί του Δευτέρα ως Σάββατο, 95 ώρες την εβδομάδα, που είναι ΗΔΗ οι περισσότερες στην Ευρώπη.

Αν η λειτουργία επεκταθεί και στις Κυριακές, ο ένας μετά το άλλον οι   μικρομεσαίοι έμποροι δεν θα αντέχουν το κόστος και θα βάζουν λουκέτο. 

Όσο για τις τουριστικές περιοχές, ΗΔΗ τα καταστήματα μπορούν να λειτουργούν και Κυριακές, μέτρο το οποίο έχουμε προτείνει να διευρυνθεί     (π.χ. ιστορικό κέντρο Αθήνας).

Ο υπάλληλος πρώτα θα χάσει τις ελεύθερες Κυριακές του και μετά, όταν θα κλείνουν τα μαγαζιά που δεν αντέχουν, θα χάσει και τη δουλειά του.

Και οι ιδιοκτήτες mall,  πολυκαταστημάτων κλπ, προφανώς θα προσφύγουν στη Δικαιοσύνη και θα δικαιωθούν  και τελικά θα είναι οι μόνοι κερδισμένοι γιατί θα ανοίγουν τις επιχειρήσεις τους 7 μέρες την εβδομάδα, με υπαλλήλους  που αναγκαστικά θα παίρνουν μισθούς πείνας και χωρίς ανταγωνισμό από αυτούς τους ενοχλητικούς μικρομεσαίους εμπόρους...

Κρατήστε την Κυριακή ξεχωριστή:

         1. Προστασία  των οικογενειακών σχέσεων.
         2. Διάσωση των τοπικών μικρών επιχειρήσεων.
         3. Διατήρηση των κοινωνικών δραστηριοτήτων.
         4. Σεβασμός στη θρησκεία, τα ήθη και έθιμα.
         5. Δικαίωμα στην ξεκούραση.

Το 87% των πολιτών υποστηρίζουν ότι είναι πολύ σημαντική για την οικογενειακή σταθερότητα και την κοινωνική ζωή η διατήρηση της κυριακάτικης αργίας. Ενώ τα ¾ υποστηρίζουν ότι είναι προτιμότερο να καταναλώσεις κάποιες ώρες με την οικογένειά σου παρά να τις καταναλώσεις για αγορές στα μαγαζιά.

Η ΕΣΕΕ σεβόμενη το 89% του εμπορικού κόσμου που αντιτίθεται στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας, ζητάει την απόσυρση της παρ. 2 του άρθρου 16 του Αγορανομικού Κώδικα.

ΤΟ Δ.Σ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΠΑΡΤΗΣ