Ιερά Μητρόπολις Μονεμβασίας και Σπάρτης


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΟΜΟΓΕΝΕΙΣ ΜΑΣ

Οι αγαπημένοι μας ομογενείς που ζουν και προοδεύουν σ’ όλης της γης τα μήκη και τα πλάτη ανταποκρίνονται με συγκινητική προθυμία στην έκκληση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας κ. Ευσταθίου για συμπαράσταση και βοήθεια οικονομική, προκειμένου τα ιδρύματα της Ιεράς Μητροπόλεώς μας να συνεχίσουν την προσφορά τους στους γέροντες και στους ανήμπορους αδελφούς μας.

Όμως, είναι γνωστό ότι κάθε καλοκαίρι έρχονται πολλοί ομογενείς μας στην Ελλάδα και στη Λακωνία μας. Με την ευκαιρία αυτή, εκτός από τις γραπτές ευχαριστίες μας και τη συνημμένη σχετική απόδειξη προς όσους μας έστειλαν χρήματα και εκτός από τα ευχαριστήρια δημοσιεύματα δια των έντυπων και ηλεκτρονικών μέσων, επιθυμούμε να πούμε, για μία ακόμη φορά σε ειδική εκδήλωση, και προσωπικά το μεγάλο «Ευχαριστώ» μας χωριστά στον καθένα που θα επισκεφθεί τη Λακωνία.

Εφέτος, όμως αγαπητοί μου, η εκδήλωση της τιμής προς τους ομογενείς μας και της ευγνωμοσύνης μας για τη συμπαράστασή τους στο φιλανθρωπικό έργο της Ι. Μητροπόλεώς μας δεν θα γίνει στη Σπάρτη αλλά στους Μολάους.

Η αλλαγή του τόπου για εφέτος γίνεται ύστερα από θερμές παρακλήσεις των ομογενών μας πού προέρχονται από τους Δήμους Μονεμβασίας, που υπάγεται πλέον και η Νεάπολη, και Ευρώτα που ανήκουν εξέχοντα κεφαλοχώρια όπως η Σκάλα, ο Βλαχιώτης, οι Κροκεές κα. Επιθυμία τους είναι να γίνει κοντά στα χωριά από τα οποία προέρχονται και γιατί είναι μεγάλη η απόσταση μέχρι τη Σπάρτη, αλλά και για να δώσουν χαρά και στους συγχωριανούς τους.

Έτσι περιμένουμε τους αγαπημένους μας ομογενείς που θα ευρίσκονται στη Λακωνία στις 21 Αυγούστου 2017, ημέρα Δευτέρα και ώρα 7.30 το απόγευμα στο κτήμα Τσαφατίνου στους Μολάους, προκειμένου να τους προσφέρουμε ένα κέρασμα (γλυκό και αναψυκτικό) και να τους ψυχαγωγήσουμε για μία ώρα προσφέροντάς τους ευχάριστη μουσική.

Η πρόσκληση αυτή ισχύει για όλους ανεξαιρέτως τους ομογενείς και τις οικογένειές τους της Μητροπολιτικής μας περιφέρειας και για τους εκπροσώπους ομογενειακών Συλλόγων και Σωματείων. Οι ευγενείς κάτοικοι των Μολάων τους περιμένουν με μεγάλη χαρά.

Η πρόσκληση αυτή, επειδή δε γνωρίζουμε ποιοι θα ευρίσκονται στη Λακωνία, θα ανακοινωθεί από τα τοπικά Μέσα ενημέρωσης, από το Ραδιόφωνο της Ιεράς Μητροπόλεως και από τον Εφημέριο της κάθε Ενορίας.

Παρακαλούμε και κάθε μόνιμο κάτοικο της περιοχής μας να ενημερώνει κάθε επισκέπτη ομογενή μας.

Αγαπητοί μας Ομογενείς,

Σας περιμένουμε όλους στις 21 Αυγούστου 2017, στις 7.30 το απόγευμαστο στο κτήμα Τσαφατίνου στους Μολάους, για να σας πούμε και από κοντά το Μεγάλο «Ευχαριστώ» μας για την έμπρακτη αγάπη σας.

ΕΚ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ ΚΑ ΣΠΑΡΤΗΣ