Σύνδεσμος Νεαπολιτών "Τα Βάτικα"


Αγώνες επίδειξης Κάνοε - Καγιάκ στη Νεάπολη Βοιών


Ο Σύνδεσμος Νεαπολιτών "Τα Βάτικα" σε συνεργασία με τον Ναυτικό Όμιλο Βοιών και υπό την αιγίδα του Νομικού Προσώπου Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης, Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Μονεμβασίας, διοργανώνουν για πρώτη φορά την Κυριακή 28 Ιουλίου 2013 στην παραλία της Νεάπολης Βοιών Λακωνίας, αγώνες επίδειξης Κάνοε - Καγιάκ, παρουσία περισσοτέρων από 100 αθλητών από όλη την Ελλάδα!

Αναλυτικότερα,

Ο Σύνδεσμος Νεαπολιτών «Τα Βάτικα» σε συνεργασία με το Ναυτικό Όμιλο Βοιών και υπό την αιγίδα του Νομικού Προσώπου Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης, Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Μονεμβασίας, έχουν αναλάβει την πρωτοβουλία  να ενισχύσουν το τουριστικό προϊόν των Βατίκων και να στηρίξουν την τοπική οικονομία, μέσα από μία κατάλληλα στοχευμένη εκδήλωση, η οποία με όχημα τον αθλητισμό και συγκεκριμένα το άθλημα του Κάνοε – Καγιάκ, επιδιώκει να δημιουργήσει τις κατάλληλες συνθήκες για την τόνωση της τοπικής οικονομίας και την παράλληλη προβολή αφενός της περιοχής  στους επισκέπτες – αθλητές και συνοδούς αυτών και αφετέρου του ίδιου του αθλήματος στους πατριώτες μας αλλά και τους επισκέπτες της περιοχής.

Ειδικότερα, η εν λόγω εκδήλωση αποσκοπεί στην πρόσκληση περισσοτέρων από 100 αθλητών ηλικίας από 10 έως 30 ετών του ολυμπιακού αθλήματος του Κάνοε – Καγιάκ, οι οποίοι ανήκουν σε σωματεία κατά μήκος της ελληνικής επικράτειας και που όλες βρίσκονται υπό την αιγίδα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Κάνοε - Καγιάκ, στη Νεάπολη Βοιών Λακωνίας κατά το Σαββατοκύριακο 27 και 28 Ιουλίου 2013, προκειμένου να προβούν σε αγώνες επίδειξης στην παραλία της Νεάπολης το πρωί της Κυριακής  28 Ιουλίου 2013.

Οι αγώνες θα ξεκινήσουν στις 10:00 το πρωί και θα ολοκληρωθούν στις 13:00 το μεσημέρι, ενώ, αμέσως μετά, σε κεντρικό, κατάλληλα διαμορφωμένο χώρο, θα λάβει χώρα η διαδικασία της απονομής των κυπέλλων και των αναμνηστικών στους συμμετέχοντες και στα μέλη της αποστολής.

Η αφετηρία των αγώνων θα είναι ο χώρος μπροστά περίπου από το ξενοδοχείο Limira Mare και σημείο τερματισμού, ο μόλος ώστε να μεγιστοποιηθεί η δυνατότητα  παρακολούθησης των αγώνων από το κοινό και η διευκόλυνση συγκέντρωσης του κόσμου στο σημείο τερματισμού.

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, θα αγωνιστούν οι κατηγορίες Κ1 και Κ2 σε αγώνες 200 μέτρων, με τη συμμετοχή της ομάδας των παίδων, των εφήβων και των «μεγάλων» αντρών και γυναικών!

Με το πέρας των αγώνων, θα υπάρχει η δυνατότητα σε μικρούς αλλά και μεγάλους πατριώτες μας ή /και επισκέπτες, να μυηθούν στα μυστικά του κάνοε-καγιάκ από προπονητές του αθλήματος!

Η άφιξη της αποστολής των φιλοξενούμενων αθλητών θα γίνεται σταδιακά το Σάββατο 27 Ιουλίου και θα ολοκληρωθεί το απόγευμα. Το βράδυ της ίδιας μέρας, οι συνδιοργανωτές θα παραθέσουν γεύμα στα μέλη της αποστολής, ενώ, έχουν ετοιμάσει και μία… μουσική έκπληξη!

Μετά την ολοκλήρωση των αγώνων, οι αθλητές θα ξεκουραστούν, θα περιηγηθούν στις ομορφιές της περιοχής και θα αναχωρήσουν σταδιακά από το μεσημέρι της Κυριακής 28 Ιουλίου για τις ιδιαίτερες πατρίδες τους!

Για οποιαδήποτε πρόσθετη πληροφορία επικοινωνήσετε με τον κ. Γιάννη Λιωνή (6945462575) από το Σύνδεσμο Νεαπολιτών «Τα Βάτικα» και τον κ. Λάμπρο Μιχαλέτο (6945405851) από το Ναυτικό Όμιλο Βοιών.