Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας Δρόμου


Ολοκληρώθηκε την Κυριακή 7 Ιουλίου 2013 το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας δρόμου Εφήβων - Παίδων - Κορασίδων με μεγάλη οργανωτική και αγωνιστική επιτυχία. 110 αθλητές, 33 συμμετοχές και 30 συνοδοί από όλη την Ελλάδα βρέθηκαν το τριήμερο αυτό στη Σπάρτη.

Το πανελλήνιο πρωτάθλημα διοργανώθηκε από την Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας με την στήριξη του Δήμου Σπάρτης, του Αθλητικού Οργανισμού Δήμου Σπαρτιατών και του Σπαρτιατικού Γ.Σ.

Επίσης σημαντική ήταν η συμμετοχή στη διοργάνωση της Τροχαίας Σπάρτης, του Αστυνομικού Τμήματος Περιφερείας Σπάρτης, του Νοσοκομείου Σπάρτης, της Δικλίς Μεσίτες Ασφαλίσεων (χορηγός τριών αυτοκινήτων συνοδείας), της Τοπικής Κοινότητας Γκοριτσάς, της Τοπικής Κοινότητας Χρυσάφων, του Πολιτιστικού Συλλόγου Γκοριτσάς, της Ομάδας Διάσωσης Λακωνίας και των εθελοντών.

Αγωνιστικά την Παρασκευή ήρθε η πρώτη επιτυχία για το Σπαρτιατικό Γ. Σ. με τον Παπαστάθη Κων/νο στο αγώνισμα της ατομικής χρονομέτρησης 14 χιλ. να καταλαμβάνει την 3η θέση, ενώ την ίδια ημέρα στην κατηγορία κορασίδων, η Τράκα Άλκιστις έκανε την καλύτερη εμφάνιση από τους υπόλοιπους αθλητές του Σπαρτιατικού, καταλαμβάνοντας  την 6η θέση.

Η μεγαλύτερη επιτυχία ήρθε όμως το Σάββατο για το Σπαρτιατικό, με τον Παπαστάθη Κων/νο να στέφεται πρωταθλητής Ελλάδας στην κατηγορία παίδων, στο αγώνισμα αντοχής 86 χιλ. και εκτός από το χρυσό μετάλλιο θα φορέσει και τη φανέλα του πρωταθλητή Ελλάδας για το 2013.

Ο πρωταθλητής κάλυψε τη διαδρομή σε 2:40:45, ενώ τη διαφορά από το δεύτερο, την έκανε στην τελευταία στροφή στο ανηφορικό κομμάτι των Χρυσάφων.

Επίσης την ίδια ημέρα τα κορίτσια του Σπαρτιατικού Τράκα Άλκιστις και Σαχλά Άλκιστις στο αγώνισμα αντοχής 43 χιλ.,  κατέλαβαν την 8η και 9η θέση αντίστοιχα.

Την Κυριακή στο αγώνισμα αντοχής 132 χιλ. στην κατηγορία εφήβων, ο Σπαρτιάτης αθλητής Παπαδόγιαννης Σπύρος από τα φαβορί του αγώνα, τελικά μετά από κράμπες στα πόδια στον τελευταίο γύρο και ύστερα από φοβερή προσπάθεια τερμάτισε στη 12η θέση, καθώς και ο έτερος αθλητής του Σπαρτιατικού Τζανετέας Αλέξανδρος, κατέλαβε την 26η θέση. Την πρώτη θέση στους εφήβους κατέλαβε ο αθλητής Κακαβελάκης Γιάννης του Τάλου Χανίων με χρόνο 4:17:52.

Κοντά στους αθλητές του Σπαρτιατικού, από τους πρωτεργάτες των επιτυχιών, ήταν οι προπονητές του συλλόγου Γιαννιώσης Βασίλης και Βορβής Χρήστος.

Τις αθλητικές εκδηλώσεις τίμησαν με την παρουσία τους και επέδωσαν τα μετάλλια στους αθλητές: ο Δήμαρχος Σπάρτης κ. Αργειτάκος Σταύρος, ο Αντιδήμαρχος κ. Ατσάλας Γιάννης, ο Πρόεδρος του Αθλητικού Οργανισμού Δήμου Σπαρτιατών κ. Καράντζαλης Λεωνίδας, καθώς επίσης και ο αντιπρόεδρος κ. Ορφανός Νίκος, η δημοτική σύμβουλος κ. Παπαστάθη Τζένη, ο πρόεδρος της Τ. Κ. Γκοριτσάς κ. Βλάχος Γιάννης, ο πρόεδρος της Τ. Κ. Χρυσάφων κ. Τσάκωνας Γεώργιος, ο αντιπρόεδρος του Τ. Δ. Σπάρτης κ. Μακρής Χρήστος καθώς και ο Διοικητής του Νοσοκομείου Σπάρτης κ. Κουφός Νικόλαος.

Επίσης από πλευράς Ομοσπονδίας Ποδηλασίας παρέστησαν το τριήμερο αυτό ο πρόεδρος κ. Τερζής Αθανάσιος, ο γεν. Γραμματέας κ. Λιατσής Διονύσιος, ο ταμίας κ. Πριστούρης Παναγιώτης και αρκετοί σύμβουλοι.

Ο πρόεδρος κ. Τερζής Αθανάσιος ευχαρίστησε ολόθερμα όλους τους φορείς που συντέλεσαν στην επιτυχημένη διοργάνωση του πρωταθλήματος και επέδωσε αναμνηστικές πλακέτες στο Δήμαρχο κ. Αργειτάκο Σταύρο, στον  Αθλητικό Οργανισμό Δήμου Σπαρτιατών, στην Αστυνομική Δ/νση Λακωνίας και στην Τροχαία Σπάρτης με τον επικεφαλής αστυνόμο Καραμπάτο Αναστάσιο, στο Νοσοκομείο Σπάρτης, στην ομάδα διάσωσης Λακωνίας, στην Δικλίς Μεσίτες Ασφαλίσεων και στον Σπαρτιατικό Γ. Σ.  και τον πρόεδρό του κ. Σπύρο Παυλάκο.