Εορταστικές εκδηλώσεις στην Ελαφόνησο - 9/7/2013


Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Αθανάσιος Δαβάκης στις επετειακές εκδηλώσεις για την Ένωση της Ελαφονήσου με την Ελλάδα.


Στις εορταστικές εκδηλώσεις με αφορμή την διπλή επέτειο της 6ης Ιουλίου του 1850 για την Ένωση της Ελαφονήσου με την Ελλάδα  και της 9ης Ιουλίου για τα Εγκαίνια του Ιερού Ναού του Αγίου Σπυρίδωνα, πολιούχου της Ελαφονήσου, παρέστη σήμερα Τρίτη 9/7/2013 ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Αθανάσιος Δαβάκης.

Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας παρακολούθησε την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία που τελέσθηκε χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιου. Ακολούθησε Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας του Αγίου Σπυρίδωνος στο λιμάνι του νησιού και κατάθεση στεφάνων.

Μετά την ολοκλήρωση της τελετής, ο κ. Δαβάκης προέβη στην ακόλουθη δήλωση: «Με μεγάλη χαρά παραβρέθηκα, για μια ακόμη χρονιά, στις εορταστικές εκδηλώσεις που διοργάνωσε ο Δήμος Ελαφονήσου για την 163η επέτειο από την προσάρτηση του νησιού στην Ελληνική Επικράτεια. Η Ελαφόνησος ήταν το πρώτο κατοικημένο νησί των Επτανήσων που απελευθερώθηκε από τους Άγγλους, με μια «μάχη» που δεν στηρίχθηκε στα όπλα, αλλά στη διπλωματία. Η Ένωση της Ελαφονήσου με την Ελλάδα αποτελεί έμπρακτο παράδειγμα για το πώς η χώρα μας μπορεί και σήμερα να διεκδικήσει την επίτευξη των στρατηγικών της επιδιώξεων, μέσα από προσεκτική στοχοθεσία και συστηματική εργασία».