Το Σάββατο 1 Ιουνίου 2013 πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η τελετή λήξης της Οδηγικής χρονιάς 2012-2013 του Τοπικού Τμήματος Σπάρτης, στον όμορφο και φιλόξενο χώρο του Ιππικού Συλλόγου στο Συκαράκι Σπάρτης.

Παιδιά απ’ όλους τους κλάδους (Αστέρια-Πουλιά-Οδηγοί) πήραν μέρος σ’ ένα Μεγάλο Παιχνίδι με θέμα: «Οι Σιού ψάχνουν το δρόμο της επιστροφής». Τα παιδιά μεταμφιεσμένα σε Ινδιάνους Σιού, κυνηγημένα από τους αντιπάλους τους της φυλής των Τσεγιέν, χάνονται στο δάσος και δυσκολεύονται να γυρίσουν στον καταυλισμό τους. Μέσα από δραστηριότητες που πραγματοποίησαν σε πέντε σταθμούς κατάφεραν να φτάσουν πανηγυρίζοντας και πίνοντας το μαγικό φίλτρο (βυσσινάδα) που τους έφτιαξε ο μάγος της φυλής τους. Τέλος, ανέβηκαν στα άλογα και έκαναν ιππασία.

Ο σκοπός αυτού του  παιχνιδιού ήταν να αγαπήσουν τα παιδιά την φύση και τα ζώα, να αναπτύξουν το αίσθημα της αυτοπροστασίας, της συνεργασίας, της αλληλοβοήθειας, της άμιλλας αλλά και να πλουτίσουν τις γνώσεις τους μέσα από την δημιουργική φαντασία.

Ευχαριστούμε θερμά τους υπεύθυνους του Ιππικού Συλλόγου για την άριστη φιλοξενία. Ευχόμαστε καλή συνέχεια στη πολύ σημαντική προσπάθεια που έχουν καταβάλλει ξεπερνώντας πολλά εμπόδια. Πραγματικά ήταν κάτι που έλειπε από την πόλη μας …

Καλό Καλοκαίρι!

Κανέλλα Κοντογεωργάκου - Ρουσέτου

Στέλεχος του Κλάδου Πουλιών