Κέντρο Υγείας Αρεόπολης.


Κ. Υ. Αρεόπολης Με επιτυχία η 4η Εθελοντική Αιμοδοσία


Άλλο ένα απόγευμα, αυτό της Τετάρτης 3 Ιουλίου 2013, το Κέντρο Υγείας Αρεόπολης υποδέχθηκε παλιούς και νέους εθελοντές αιμοδότες και αιμοδότριες. 63 Μανιάτες και Μανιάτισσες αφιέρωσαν το χρόνο τους απαντώντας στο κάλεσμα της εθελοντικής αιμοδοσίας η οποία, όπως και κάθε φορά, διοργανώθηκε από το Κέντρο Υγείας Αρεόπολης σε συνεργασία με το Τμήμα Αιμοδοσίας της Ν.Μ. Σπάρτης του Γ.Ν. Λακωνίας.

Η έμπρακτη και άκρως τιμητική στήριξη του Δήμου Ανατολικής Μάνης δεν έλειψε ούτε από αυτή την εκδήλωση του Κέντρου Υγείας Αρεόπολης.

Η δωρεά αίματος κοστίζει μόνο 10 λεπτά της ώρας στο δότη, αλλά για το λήπτη έχει αξία η οποία εξομοιώνεται με την ίδια τη ζωή. Πρέπει να τονίσουμε την ολοένα αυξανόμενη ένταξη πολιτών της Μάνης στα μητρώα των εθελοντών αιμοδοτών.

Η εθελοντική αιμοδοσία κρατά σταθερά έναν πρωτεύοντα ρόλο στην ιατρική πρακτική. Παρά τις εξελίξεις οι οποίες έχουν σημειωθεί ανά επιστημονικό κλάδο, η δωρεά αίματος και παραγώγων αυτού δεν έχουν αντικατασταθεί από καμία διαδικασία τεχνητής υποκατάστασής τους.

Στα ανώνυμα πρόσωπα όλων, αναγνωρίζουμε το δώρο που είναι έτοιμο να προσφερθεί στον πλησίον.

Το Κέντρο Υγείας Αρεόπολης ευχαριστεί θερμά όλους εκείνους και εκείνες οι οποίοι συμμετείχαν.

 

Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΑΡΕΟΠΟΛΗΣ

Dr.  Ανάργυρος Δ. Μαριόλης