ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΟΔΗΛΑΣΙΑΣ ΔΡΟΜΟΥ

 

    Τα κορυφαία ελληνικά πεντάλ δίνουν ραντεβού στο Δήμο Σπάρτης στα πλαίσια του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ποδηλασίας Δρόμου στις 5, 6 και 7 Ιουλίου 2013.

  Εκατόν δέκα ποδηλάτες από 33 σωματεία από όλη την Ελλάδα και 30 συνοδοί θα αγωνισθούν σε ένα ποδηλατικό τριήμερο γεμάτο ένταση και θέαμα.

  Για τους ποδηλάτες που θα αγωνισθούν μετά από μήνες προετοιμασίας είναι το κορυφαίο γεγονός ανάδειξης του Πρωταθλητή Ελλάδας 2013.

  Η ποδηλατική δράση ξεκινά την Παρασκευή 5 Ιουλίου 2013 και ώρα 16:00 με το αγώνισμα της ατομικής χρονομέτρησης στο δρόμο Σπάρτης – Γερακίου και συγκεκριμένα από Αφισσού έως Πλατάνα.

  Θα συνεχιστεί το Σάββατο 6 Ιουλίου 2013 και ώρα 17:00 με το αγώνισμα της αντοχής παίδων – κορασίδων, με αφετηρία και τερματισμό τη Γκοριτσά.

  Η ποδηλατική διαδρομή θα ακολουθήσει πορεία προς Κεφαλά – Σκούρα – Πλατάνα – Αφισσού – Χρύσαφα – Καλλονή – Γκοριτσά (απόσταση 43 χλμ), με τους παίδες να κάνουν δυο στροφές και τις κορασίδες μία στροφή. Παράλληλα στην πλατεία της Γκοριτσάς, προπονητές ποδηλασίας θα διδάξουν σε παιδιά από 5 έως 14 ετών, μυστικά του ποδηλάτου, θα παίξουν παιχνίδια και θα παρακολουθήσουν από κοντά τους αυριανούς πρωταθλητές.

  Την Κυριακή 7 Ιουλίου 2013 και ώρα 9:00 πμ θα πραγματοποιηθεί το αγώνισμα αντοχής εφήβων με εκκίνηση και τερματισμό την κεντρική πλατεία της Σπάρτης. Οι αθλητές θα ακολουθήσουν την ίδια διαδρομή με τους παίδες, καλύπτοντας 132 χλμ. Θα καταλήξουν περίπου στις 12:00 μ. στην πλατεία της Σπάρτης.

  Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας με τη στήριξη του Δήμου Σπάρτης, του Αθλητικού Οργανισμού Δήμου Σπαρτιατών και του Σπαρτιατικού Γυμναστικού Συλλόγου.


ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΠΑΡΤΗΣ κ. ΣΤΑΥΡΟΥ ΑΡΓΕΙΤΑΚΟΥ

ΣΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΟΔΗΛΑΣΙΑΣ ΔΡΟΜΟΥ

 

  Φίλες και φίλοι του αθλητισμού και του ποδηλάτου,

 

  Με συναισθήματα χαράς υποδεχόμαστε το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας Δρόμου σε ένα θεαματικό τριήμερο που αποτελεί μιά σημαντική εκδήλωση για τον αθλητισμό και ειδικότερα την ποδηλασία.

  Το ποδήλατο αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες λύσεις καταπολέμησης το άγχους και του στρες που δημιουργεί ο σύγχρονος γοργός ρυθμός ζωής. Ειδικότερα η ποδηλασία δρόμου συμβάλλει στην αρμονική ανάπτυξη του σώματος.

  Βάζοντας το ποδήλατο στη ζωή μας, βελτιώνουμε την υγεία μας και συγχρόνως την ποιότητα της ζωής στην πόλη και στο χωριό μας.

  Εκ μέρους όλων των δημοτών σας καλωσορίζω, εύχομαι καλή επιτυχία, όμορφες περιηγήσεις και πολλές συγκινήσεις.

  Καλώ δε, όλους τους συμπολίτες μας να ενισχύσουν με την παρουσία τους το σημαντικό αυτό αθλητικό γεγονός, βιώνοντας μια ξεχωριστή εμπειρία.

 

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΠΑΡΤΗΣ

ΣΤΑΥΡΟΣ ΑΡΓΕΙΤΑΚΟΣ


-----------------------------------------

 

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΠΑΡΤΙΑΤΩΝ

κ. ΛΕΩΝΙΔΑ ΚΑΡΑΝΤΖΑΛΗ

ΣΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΟΔΗΛΑΣΙΑΣ ΔΡΟΜΟΥ

 

    Είναι ιδιαίτερη χαρά και τιμή να φιλοξενούμε στο Δήμο μας το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας Δρόμου.

   Θεωρούμε ότι τέτοιες κορυφαίες διοργανώσεις όχι μόνο προωθούν τον αθλητισμό και τον πολιτισμό αλλά είναι και ένας άριστος τρόπος για να προβληθούν οι ομορφιές του τόπου μας.

  Η ποδηλασία δρόμου – ειδικά στην εξοχή – δημιουργεί την αίσθηση της ευεξίας και μπορεί να αποτελέσει ένα από τα καλύτερα αγχολυτικά.

  Αναμένοντας με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την ανάδειξη του Πρωταθλητή Ελλάδας 2013, ο Αθλητικός Οργανισμός Δήμου Σπαρτιατών παρέχει κάθε δυνατή στήριξη για την κατά το δυνατόν αρτιότερη και επιτυχέστερη διεξαγωγή του αγώνα.

  Καλή επιτυχία και καλές διαδρομές.

 

Με αθλητικούς χαιρετισμούς

ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΚΑΡΑΝΤΖΑΛΗΣ

Πρόεδρος Αθλητικού Οργανισμού Δήμου Σπαρτιατών