Ευρεία Αστυνομική Επιχείρηση στην Περιφέρεια Λακωνίας.


Ευρεία Αστυνομική Επιχείρηση στην Περιφέρεια Λακωνίας

Συνελήφθησαν δώδεκα (12) άτομα, προσήχθησαν σαράντα εννέα (49), ενώ έγινε έλεγχος σε διακόσια εξήντα ένα (261). Επιπλέον, πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε εκατόν ενενήντα έξι (196) οχήματα και βεβαιώθηκαν πενήντα οκτώ (58) παραβάσεις. Κατασχέθηκαν δύο (2) κυνηγετικά όπλα και μικροποσότητα κάνναβης.

Στο πλαίσιο αντιμετώπισης του φαινομένου της εγκληματικότητας, πραγματοποιήθηκε στις 27-6-2013, ευρεία αστυνομική επιχείρηση στην ευρύτερη περιοχή της Λακωνίας, η οποία οργανώθηκε από την Αστυνομική Διεύθυνση Λακωνίας, με τη συμμετοχή αστυνομικών από διάφορες Υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Κατά την διάρκεια της επιχείρησης, η οποία πραγματοποιείται σύμφωνα με τον γενικό επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Πελοποννήσου, έγιναν έλεγχοι σε διακόσια εξήντα ένα (261) άτομα, εκ των οποίων εκατόν εξήντα τέσσερις (164) ημεδαποί και ενενήντα επτά (97) αλλοδαποί, καθώς και σε εκατόν ενενήντα έξι (196) οχήματα.

Επιπλέον, προσήχθησαν συνολικά σαράντα εννέα (49) άτομα, από τα οποία δεκατρία (13) ήταν ημεδαποί και τριάντα έξι (36) ήταν αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν δώδεκα (12) άτομα.

Τα άτομα που συνελήφθησαν, είναι:

Ένας (1) ημεδαπός, για κλοπή.

Ένας (1) ημεδαπός, για ναρκωτικά.

Μία (1) ημεδαπή, για παράνομη κατοχή όπλων.

Ένας (1) αλλοδαπός, για καταδικαστικά έγγραφα.

Ένας (1) αλλοδαπός, για πλαστογραφία και γιατί διέμενε παράνομα στη χώρα.

Επτά (7) αλλοδαποί, γιατί διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.

Κατά την διάρκεια της επιχείρησης, βεβαιώθηκαν πενήντα πέντε (55) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, μία (1) παράβαση της Νομοθεσίας για την Πνευματική Ιδιοκτησία και δύο (2) παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού. 

Επιπλέον, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν, δύο (2) κυνηγετικά όπλα και μικροποσότητα κάνναβης.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Οι δράσεις αυτές, είναι στοχευμένες και αποσκοπούν στην πρόληψη, αλλά και στην καταστολή της εγκληματικότητας, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον, σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου.