Παγκόσμια Ημέρα κατά των ναρκωτικών


Το μήνυμα του Δημάρχου Σπάρτης κ. Σταύρου Αργειτάκου για την Παγκόσμια Ημέρα κατά των ναρκωτικών.

   Η 26η Ιουνίου, Παγκόσμια Ημέρα κατά των ναρκωτικών, είναι αφιερωμένη στην αντιμετώπιση της φοβερής αυτής μάστιγας που αποτελεί πληγή στο σώμα της ελληνικής κοινωνίας.

   Τα στοιχεία για τη γιγάντωση του σοβαρότατου προβλήματος που χτυπά τους νέους και κατ' επέκταση το μέλλον μας, είναι συγκλονιστικά. Ο κοινωνικός ιστός διαρρηγνύεται καθώς, η οικονομική κρίση επιβαρύνει την κατάσταση. Το εφιαλτικό ταξίδι πολλών νέων παιδιών που οδηγούνται στην καταστροφή και στην απομόνωση, αναδεικνύει ταυτόχρονα και το πρόβλημα της ίδιας της κοινωνίας η οποία πρέπει να σκύψει με ενδιαφέρον, ουσία και προοπτική τόσο στα προβλήματα της νεολαίας όσο και στις αιτίες που τα δημιουργούν.

    Κάθε άνθρωπος είναι ένας αιώνιος αναζητητής της αλήθειας. Στην κόλαση των ναρκωτικών καταφεύγει κάποιος μόνον όταν μεγαλώνει χωρίς πνευματικό υπόβαθρο και ηθικές αξίες. Ο προσανατολισμός σε αρχές, ιδανικά και στόχους δεν οδηγεί σε ψεύτικους παραδείσους, σε ανασφάλειες και τεχνητούς κόσμους.

   Ο αγώνας κατά των ναρκωτικών είναι συνεχής, επίπονος, σκληρός. Χρειάζονται τεράστια ψυχολογικά αποθέματα.

   Στην προσπάθεια αυτή επιβάλλεται να ενεργοποιηθούμε όλοι μας κυρίως στον τομέα της πρόληψης, προστατεύοντας τους νέους μας και οδηγώντας τους σε αληθινούς δρόμους.

   Ας εμπνεύσουμε τη νεολαία μας, δίνοντας το μήνυμα της αξίας του αγώνα, του μεγαλείου της ζωής. Απαιτείται η συστράτευση όλων μας για να βάλουμε ένα λιθαράκι, να κάνουμε κάτι σημαντικό από όσα δεν έγιναν μέχρι σήμερα.

ΣΤΑΥΡΟΣ ΑΡΓΕΙΤΑΚΟΣ

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΠΑΡΤΗΣ