Λέσχη Ανάγνωσης Σπάρτης


Δημιουργική η εφετινή περίοδος 2012-2013 της Λέσχης Ανάγνωσης Σπάρτης


Η εφετινή (2012-2013) δημιουργική περίοδος της Λέσχης Ανάγνωσης Σπάρτης κλείνει με την εκδήλωση – αφιέρωμα στον Κώστα Παρορίτη (λογοτεχνικό ψευδώνυμο του Λεωνίδα Σουρέα) στο Παρόρι στις 26 Ιουνίου 2013, ώρα 8.30 μ.μ., στην οποία θα παρουσιαστεί «το έργο και η προσωπικότητα του λογοτέχνη – δάσκαλου Κ. Παρορίτη». 

Τη χρονιά που πέρασε διαβάσαμε, σχολιάσαμε και δημοσιεύσαμε εντυπώσεις και προβληματισμούς για τους Πέτρο Μάρκαρη, Έλλη Αλεξίου, Γιάννη Ξανθούλη, Παύλο Μάτεσι, Θανάση Σκουρμπέλο, Κώστα Παρορίτη, Μάτση Χατζηαλεξάνδρου κ.α.

Την ημέρα της γυναίκας (8 Μαρτίου 2013) διοργανώσαμε στην Πνευματική Εστία Σπάρτης εκδήλωση-αφιέρωμα στο Trafficking, δηλ. την παράνομη διακίνηση κι εμπορία ανθρώπων με σκοπό την εκμετάλλευση. Επίσης σε συνεργασία με την Πνευματική Εστία Σπάρτης, την Κουμαντάρειο Πινακοθήκη Σπάρτης, την Ερασιτεχνική Θεατρική Ομάδα Λακωνίας και την Κινηματογραφική Λέσχη Ρόδον οργανώσαμε ένα διήμερο αφιέρωμα (21 και 22/3/2013) στον Κωνσταντίνο Καβάφη με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης και το Έτος Καβάφη (2013).

Συμμετέχοντας στη διαδικασία του BookCrossing απελευθερώσαμε αρκετά βιβλία που προφανώς «ταξιδεύουν» στην περιοχή μας.

Οι μηνιαίες συναντήσεις μας πραγματοποιήθηκαν στο φιλόξενο χώρο των εκδόσεων «Ιδιομορφή» των Σοφίας Αντωνάκου και Γιώργου Κώτσου, τους οποίους ευχαριστούμε και από τη θέση αυτή.

Η νέα «αναγνωστική» περίοδος θα ξεκινήσει τον Οκτώβρη του 2013. Μέχρι τότε θα ασχοληθούμε προαιρετικά με το μεγάλο θέμα του «Ολοκαυτώματος». Επίσης συστήνουμε ανεπιφύλακτα όλα τα μυθιστορήματα του σκηνοθέτη – λογοτέχνη Γιώργου Μιχαηλίδη, στο έργο του οποίου σχεδιάζουμε ένα αφιέρωμα το φθινόπωρο.

Οι συναντήσεις μας θα εξακολουθήσουν και τη νέα περίοδο να γίνονται στον  ίδιο χώρο μία φορά το μήνα. Όσοι θα θέλατε να συμμετάσχετε είστε ευπρόσδεκτοι. Ακολουθούν δύο φωτογραφίες από την τελευταία συνάντηση της Λέσχης Ανάγνωσης.

Όσοι / όσες ενδιαφέονται μπορούν να επικοινωνούν με τη συντονίστρια της Λέσχης, Πόπη Χρηστάκου, στην ηλεκτρονική διεύθυνση: penelopechri@yahoo.gr

Λέσχη Ανάγνωσης Σπάρτης