1ο Δημοτικό Σχολείο Σκάλας


 Αειφόρο Σχολείο το 1ο Δημοτικό σχολείο Σκάλας

Σημαντικότατη διάκριση αποτελεί για το 1ο Δημοτικό σχολείο Σκάλας η κατάληψη της 7ης θέσης στον πιο απαιτητικό Διαγωνισμό που διεξάγεται υπό την αιγίδα του Υ.ΠΑΙ.Θ.Π.Α. στην παρθενική του συμμετοχή. Η βράβευση του σχολείου θα γίνει το Φθινόπωρο και το σχετικό Δελτίο Τύπου που εξέδωσε το Συμβούλιο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης έχει ως εξής:

Αποτελέσματα διαγωνισμού «Βραβείο Αειφόρου Σχολείου 2012-13»

Ολοκληρώθηκε ο 3ος πανελλήνιος διαγωνισμός Βραβείο Αειφόρου Σχολείου, για το σχολικό έτος 2012-13.

Συμμετείχαν συνολικά 210 σχολεία από τις δύο βαθμίδες της εκπαίδευσης, στις κατηγορίες:

  • Νηπιαγωγεία
  • Ειδικά Σχολεία
  • Δημοτικά Σχολεία
  • Γυμνάσια και Γενικά Λύκεια
  • Επαγγελματικά Λύκεια και Σχολικά Εργαστηριακά Κέντρα (ΕΠΑΛ-ΣΕΚ)
  • Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας

 Υπολογίζουμε ότι περισσότεροι από 32.000 μαθητές και 1700 εκπαιδευτικοί συμμετείχαν φέτος στο διαγωνισμό. Τα επιτεύγματα των σχολείων κυμαίνονται ευρέως από σχετικά ικανοποιητικά έως εκπληκτικά. Ωστόσο, κανένα από τα σχολεία που συμμετείχαν δεν έμεινε απαθές  και όλα έκαναν πράγματα που συνήθως δεν κάνουν τα περισσότερα σχολεία.

Το Βραβείο Αειφόρου Σχολείου συνέβαλε ώστε η έννοια του Αειφόρου Σχολείου, καθώς και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του, να εμπεδωθούν στην εκπαιδευτική μας κοινότητα. Αυτό ίσως να είναι ένα κεφάλαιο για το μέλλον.

Ευχαριστούμε θερμά τα διακεκριμένα σχολεία που ανταποκρίθηκαν στις ανάγκες πιστοποίησης των δεικτών.

Θέλουμε να συγχαρούμε τις μαθήτριες και τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς, τις διευθύντριες και τους διευθυντές, το προσωπικό καθαριότητας των σχολείων, τους κυλικειάρχες, τους σχολικούς φύλακες, τους γονείς των παιδιών, την Τοπική Αυτοδιοίκηση όπου συνέδραμε τα σχολεία, τους εξωσχολικούς επιστήμονες που στήριξαν τις δράσεις των σχολείων, τις ΜΚΟ που βοήθησαν τα σχολεία, και συνολικά την ευρύτερη κοινότητα που συμμετείχε ενεργά στην σταδιακή υλοποίηση ενός οράματος που το λέμε αειφόρο σχολείο.