Ιερά Μητρόπολη Μονεμβασίας και Σπάρτης


Το Δαφνί του Δήμου Ευρώτα τίμησε τον Θεοφ. Επίσκοπο Τολιάρας & Νοτίου Μαδαγασκάρης κ. Πρόδρομο


Με εκκλησιαστική λαμπρότητα και παρουσία πλήθους πιστών τελέσθηκε το πρωί της Κυριακής 20 Ιανουαρίου 2019 Δισαρχιερατική Θεία Λειτουργία, στον Ενοριακό Ι.Ν Αγίου Γεωργίου Δαφνίου του Δήμου Ευρώτα, με την συμμετοχή του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη κ. Ευσταθίου και του Θεοφιλέστατου Επισκόπου Τολιάρας και Νοτίου Μαδαγασκάρης κ. Προδρόμου, ο οποίος κατάγεται από το συγκεκριμένο χωριό της Ιεράς Μητροπόλεως Μονεμβασίας και Σπάρτης.

Ο σεπτός Ποιμενάρχης μας στην ομιλία του, εμφανώς συγκινημένος, μίλησε για το νέο Επίσκοπο τον οποίο γνωρίζει από την παιδική του ηλικία, για την διαδρομή του μέχρι τον μοναχισμό αλλά και κατά τη διάρκεια αυτού, την βαθιά του πίστη στον Θεό και την θυσιαστική αγάπη του προς τον συνάνθρωπο, που τον οδήγησε πριν κάποια χρόνια στην Ορθόδοξη Ιεραποστολή του Καμερούν.

Ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε στον Θεοφιλέστατο κ. Πρόδρομο ψυχική και σωματική υγεία και την εκ Θεού ενδυνάμωσή του, για να μπορέσει να ανταπεξέλθει στο δύσκολο έργο του στην μακρινή Μαδαγασκάρη, ενώ επισήμανε ότι πάντα θα βρίσκεται στο πλευρό του για να συνδράμει την προσπάθειά του.

Στην ομιλία του ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Τολιάρας και Νοτίου Μαδαγασκάρης ευχαρίστησε θερμά όλους όσοι παρέστησαν στην θρησκευτική τελετή για να του ευχηθούν. Ιδιαίτερες ευχαριστίες εξέφρασε στον Σεβ. Ποιμενάρχη μας και τον εφημέριο της Ενορίας π. Παναγιώτη. Επίσης με συγκίνηση αναφέρθηκε στον αείμνηστο εφημέριο Δαφνίου π. Αριστείδη. Στη συνέχεια μίλησε για το απαιτητικό πνευματικό έργο που συντελείται στην Αφρική, ενώ ολοκληρώνοντας παρακάλεσε τους παρευρισκόμενους να προσεύχονται για τον ίδιο, ώστε να μπορέσει να ανταποκριθεί στην αποστολή του στη Μαδαγασκάρη, που είναι η δεύτερη πιο φτωχή Χώρα της Αφρικανικής Ηπείρου.

(Σημείωση Η φωτογραφία των τίτλων είναι από τον Ι.Ν Αγίου Νικολάου Χαμζάουι Καΐρου όπου πραγματοποιήθηκε η χειροτονία του νέου Επισκόπου Τολιάρας και Νοτίου Μαδαγασκάρης κ. Προδρόμου. Οι υπόλοιπες φωτογραφίες είναι από τον Ενοριακό Ι.Ν Αγίου Γεωργίου Δαφνίου του Δήμου Ευρώτα).

=====