«ΙΜΙΑ 2017»


Με επιτυχία οι Πανελλήνιοι Επετειακοί Σκοπευτικοί Αγώνες «ΙΜΙΑ 2017»


Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι Πανελλήνιοι Επετειακοί Σκοπευτικοί Αγώνες Α΄Κατηγορίας "ΙΜΙΑ 2017", πυροβόλων & αεροβόλων όπλων, την Παρασκευή το Σάββατο και την Κυριακή  (15,16 & 17.9.2017) στα Σκοπευτήρια Σελλασίας και Σπάρτης του Σκοπευτικού Ομίλου Σπάρτης.

Διοργανωτές ήταν οι Σκοπευτικός Όμιλος Σπάρτης, Σκοπευτικός Όμιλος Μάνης "Ο ΝΙΚΑΝΔΡΟΣ", ο Αθλητικός Σκοπευτικός Όμιλος Γυθείου, ο Πολιτιστικός Αθλητικός Όμιλος Μάνης "ΤΟ ΤΑΙΝΑΡΟ" και ο Σκοπευτικός Όμιλος Επιδαύρου Λημιράς "Ο ΔΩΡΙΕΥΣ", σε συνεργασία με τον Αθλητικό Οργανισμό του Δήμου Σπάρτης.

Οι αγώνες ήταν αφιερωμένοι στη μνήμη των τριών Αξιωματικών του Πολεμικού Ναυτικού Παναγιώτη Βλαχάκου, Χριστόδουλου Καραθανάση και Έκτορα Γιαλοψού, οι οποίοι έπεσαν για την Πατρίδα την 30 προς 31 Ιανουαρίου 1996 στα ΙΜΙΑ.

Ο Γενικός Γραμματέας του Σκοπευτικού Ομίλου Σπάρτης, αναφέρθηκε στα γεγονότα της 30/31 Ιανουαρίου 1996 στα ΙΜΙΑ, έγιναν απονομές στους νικητές, ανταλλαγή αναμνηστικών, τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των τριων Αξιωματικών.

Το βράδυ του Σαββάτου ο Σκοπευτικός Όμιλος Σπάρτης δεξιώθηκε τους αθλητές, παράγοντες και συνοδούς αυτών στην αίθουσα εκδηλώσεων του σκοπευτηρίου Σελλασίας.

Στους αγώνες συμμετείχαν αθλητές από 18 Σωματεία και ομάδες της χώρας μεταξύ των οποίων μέλη των εθνικών ομάδων σκοποβολής της χώρας μας.

Ιδιαίτερη τιμή για τον Σκοπευτικό Όμιλο Σπάρτης ήταν η παρουσία της κ. Άγης Κασούμη, η οποία συνόδευε πολυπληθή ομάδα αθλητών όλων των κατηγοριών του συλλόγου της «Ε.Α.Σ.Ο. Άγη Κασούμη».

Η κ. Άγη Κασούμη με 40 χρόνια καριέρας, διεθνών διακρίσεων, μεγάλων επιδόσεων σε εξωτερικό και Ελλάδα, έως και σήμερα έχει τις περισσότερες συμμετοχές από όλα τα αθλήματα σε Ολυμπιακούς Αγώνες, συγκεκριμένα : α) 6 συμμετοχές σε Ολυμπιακούς Αγώνες: Los Angeles 1984 , Seoul 1988 , Barcelona 1992 , Atlanta 1996 , Sydney 2000 και Αθήνα 2004. β) 6 μετάλλια σε παγκόσμια κύπελλα, γ) 2 μετάλλια σε πανευρωπαϊκούς αγώνες, δ) 2 μετάλλια σε μεσογειακούς αγώνες. Τρεις φορές έχει προσκληθεί από τη Διεθνή Ομοσπονδία Σκοποβολής στον Τελικό Παγκοσμίων Κυπέλλων, στον αγώνα όπου συμμετέχουν οι 8 καλύτερες σκοπεύτριες του κόσμου: Το 1990 και το 1999 στο Μόναχο και το 1996 στο Νέφελς της Ελβετίας. Πρωταθλήτρια Ελλάδας στη Σκοποβολή (Σπορ Πιστόλι ή Αεροβόλο Πιστόλι) για, σχεδόν, 40 χρόνια. Μέλος της Εθνικής Ομάδας για περισσότερα από 35 χρόνια. Κάτοχος του Πανελληνίου Ρεκόρ για 21 χρόνια, στο Σπορ Πιστόλι Γυναικών.

======