Κέντρο Υγείας Αρεόπολης.


Με επιτυχία η εκδήλωση ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ στη Μάνη το Σάββατο 8 Ιουνίου 2013


Επισκέπτες, εξεταζόμενοι, ευαισθητοποιημένοι φίλοι και ενεργοί υποστηρικτές, κατέκλυσαν το Κέντρο Υγείας Αρεόπολης το Σάββατο 8 Ιουνίου 2013 στην τρίτη κατά σειρά Εκδήλωση Προληπτικής Ιατρικής στη Μάνη, βάζοντας το χρυσό στην καταγραφή μιας ακόμα σελίδας από τις δράσεις μας.

Σε καιρούς που η απλή παραδοχή του λάθους από σημαίνοντα χείλη ισοδυναμεί με άφεση εαυτών και μεταβίβαση σε τρίτους μιας καταδίκης στην οικονομική ανέχεια, η εξύψωση της ανθρώπινης ζωής αποτελεί μονόδρομο.

Χαράζοντας εναλλακτικές διαδρομές στο αδιέξοδο των πολλών, το Κέντρο Υγείας Αρεόπολης διοργάνωσε και φιλοξένησε μία ακόμα Εκδήλωση Προληπτικής Ιατρικής στο πλαίσιο δράσεων του Δήμου Ανατολικής Μάνης «Τοπική Αυτοδιοίκηση & Πρόληψη».

Οι ειδικευμένοι ιατροί στην Καρδιολογία, Διαβητολογία, Γενική Χειρουργική, Χειρουργική Μαστού, Γυναικολογία, Γαστρεντερολογία, Νευρολογία, Νευροχειρουργική, Ουρολογία, Παιδιατρική, Ορθοπεδική, Πνευμονολογία, Αλλεργιολογία, Παθολογία, Γενική Ιατρική, παρείχαν δωρεάν τις υπηρεσίες τους σε 683 πολίτες ασθενείς ή μη, προσερχόμενους από τη Μάνη και την ευρύτερη περιφέρεια του Νομού Λακωνίας.

Στα μεσάνυχτα μιας πρωτοφανούς εσωστρέφειας δεν αρκούμαστε στην ολιγάρκεια των αρχαίων ημών προγόνων. Δανειζόμαστε φως από το αγαθό της Υγείας για να επαναπροσδιορίσουμε την πορεία μας.

Με την ετήσια Εκδήλωση Προληπτικής Ιατρικής στη Μάνη να έχει σημάνει έναν θεσμό για τους χρήστες υπηρεσιών Υγείας, γιορτάζουμε την επικράτηση της Ζωής σε κάθε αναμέτρηση, αψηφώντας αστάθμητους παράγοντες και κατασκευασμένους περιορισμούς.

Η απροσποίητη ικανοποίηση των πολιτών της ευρύτερης περιοχής της Μάνης, μας δίνει κουράγιο να συνεχίσουμε.

Θερμές ευχαριστίες σε όλους τους καταξιωμένους συναδέλφους που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα για μία ακόμη φορά, αποδεικνύοντας το υψηλό τους φρόνημα στην υπηρεσία για το συνάνθρωπο αλλά και τον ένθερμο ζήλο για ανιδιοτελή προσφορά στους πολίτες – ασθενείς στη Μάνη. Ιδιαίτερες ευχαριστίες στο Δήμο Ανατολικής Μάνης και στο Γενικό Νοσοκομείο Λακωνίας για την αμέριστη συμπαράσταση σε κάθε προσπάθεια μας.

Θα συνεχίσουμε να μαχόμαστε για την αξιοπρέπεια. Με αυτοκριτική, κρατάμε τους δέκτες μας ανοιχτούς. Ψάχνουμε τις συχνότητες της εναλλακτικής συμπόρευσης και της ανθρωποκεντρικής στάσης ζωής κρατώντας στο περιθώριο τις παρεμβολές της οικονομικής ύφεσης.

Από τον ακριτικό βράχο της Μάνης εκπέμπουμε σήμα αισιοδοξίας, προσφοράς, αυταπάρνησης.

Όλοι μαζί, αντίθετα στις επιταγές των καιρών ν’ απολαμβάνουμε το ωραίο.

 

Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΑΡΕΟΠΟΛΗΣ

Dr. ΑΝΑΡΓΥΡΟΣ Δ. ΜΑΡΙΟΛΗΣ