Αστυνομικό Δελτίο.


Την 8-6-2013 στην Μυρσίνη Λακωνίας, συνελήφθησαν (2) ημεδαποί 43 και 49 ετών, καθώς και 32χρονος αλλοδαπός υπήκοος Αλγερίας, γιατί καλλιεργούσαν σε ειδικά διαμορφωμένη δασική έκταση 142 δενδρύλλια κάνναβης, τα οποία κατασχέθηκαν. Επίσης σε έρευνα που έγινε στην οικία του 43χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 17 κροτίδες.

Aναλυτικά,

Εντοπίστηκε, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Γυθείου φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης σε αγροτοδασική περιοχή του Δήμου Ανατολικής Μάνης, αποτελούμενη από 142 δενδρύλλια κάνναβης.

Για την υπόθεση αυτή, συνελήφθησαν, στις 8-6-2013 το μεσημέρι, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Ανατολικής Μάνης Λακωνίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Γυθείου και του Τμήματος Ασφαλείας Σπάρτης, δύο (2) ημεδαποί ηλικίας 49 και 43 ετών αντίστοιχα και ένας (1) 32χρονος αλλοδαπός υπήκοος Αλγερίας, για καλλιέργεια κάνναβης, ενώ ο 43χρονος κατηγορείται και για κατοχή κροτίδων.

Ειδικότερα, αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Γυθείου εντόπισαν αρχικά σε κατάλληλα διαμορφωμένη έκταση, σε αγροτοδασική περιοχή του Δήμου Ανατολικής Μάνης, φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης, η οποία τέθηκε σε διακριτική παρακολούθηση.

Στη συνέχεια, στις 8-6-2013 το μεσημέρι, μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Γυθείου και του Τμήματος Ασφαλείας Σπάρτης, συνέλαβαν τους ανωτέρω, που όπως προέκυψε καλλιεργούσαν από κοινού την φυτεία, η οποία αποτελούνταν από  142 δενδρύλλια κάνναβης, ύψους από 0,7 έως 2,3 μέτρα, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.

Επιπλέον, σε έρευνα που έγινε στην οικία του 43χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 17 κροτίδες.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Γυθείου.

Η αστυνομική έρευνα και η προανάκριση, διενεργούνται από το Αστυνομικό Τμήμα Γυθείου σε συνεργασία με το Τμήμα Ασφαλείας Σπάρτης.

Επίσης,

Την 8-6-2013 στη Σπάρτη συνελήφθη 37χρονη ημεδαπή, γιατί σε βάρος της εκκρεμούσε απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, με την οποία είχε καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης 7 μηνών και χρηματική ποινή 200 €.