Θανάσης Δαβάκης - ΛΑΚΩΝΙΑ


Τα προβλήματα της Περιφερειακής Υπηρεσίας Τουρισμού Πελοποννήσου στη Βουλή από το Θανάση Δαβάκη

Τα προβλήματα λειτουργίας που παρατηρούνται στην Περιφερειακή Υπηρεσία Τουρισμού Πελοποννήσου με έδρα την Τρίπολη, εξαιτίας της υποστελέχωσης της, έφερε με Παρέμβαση του στη Βουλή ο Λάκωνας Βουλευτής κ. Θανάσης Δαβάκης.

Αναλυτικά η Ερώτηση του κ. Δαβάκη προς την Υπουργό Τουρισμού κ. Κεφαλογιάννη έχει ως εξής:

Σοβαρά προβλήματα λειτουργίας παρατηρούνται στην Περιφερειακή Υπηρεσία Τουρισμού Πελοποννήσου (Π.Υ.Τ.) που εδρεύει στην Τρίπολη, λόγω της υποστελέχωσης της. Συγκεκριμένα από τις δεκαεννιά (19) θέσεις μονίμων υπαλλήλων όπως προβλέπει το οργανόγραμμα (ΠΔ 313/2001) της υπηρεσίας, υπηρετούν σήμερα μόνον τέσσερις υπάλληλοι μαζί με τον προϊστάμενο.

Το έργο που επιτελεί η συγκεκριμένη υπηρεσία έχει άμεση αναφορά στην εύρυθμη λειτουργία των τουριστικών επιχειρήσεων όλων των Περιφερειακών Ενοτήτων της Πελοποννήσου: της Λακωνίας, της Μεσσηνίας, της Αργολίδας, της Αρκαδίας και της Κορινθίας.

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η συγκεκριμένη υπηρεσία, έχουν τεθεί επανειλημμένως στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Τουρισμού και την Διοίκηση του ΕΟΤ, χωρίς ωστόσο να έχουν ληφθεί συγκεκριμένα μέτρα για την επαρκή στελέχωση της.

Αξίζει δε να σημειωθεί, ότι από το 2009 εκκρεμούν αιτήσεις εγκρίσεως αρχιτεκτονικών μελετών για τουριστικά καταλύματα και παρουσιάζονται μεγάλες καθυστερήσεις, παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που καταβάλει το προσωπικό και ο Προϊστάμενος της υπηρεσίας, με αποτέλεσμα να καθυστερεί η έκδοση των ειδικών σημάτων λειτουργίας των τουριστικών επιχειρήσεων.

Σε μια κρίσιμη για την Εθνική Οικονομία περίοδο, στην οποία ο Τουρισμός προβάλλει ως βασική αναπτυξιακή παράμετρος, με οφέλη και έσοδα, οι μόνιμες παθογένειες της Δημόσιας Διοίκησης συνεχίζουν να αποτελούν τροχοπέδη. Ο εξορθολογισμός πλεονάζοντος και ελλειμματικού προσωπικού στην πλειονότητα των δημοσίων υπηρεσιών, αποτελεί στοίχημα και πρόκληση για τις σημερινές περιστάσεις  και την προσπάθεια που καταβάλλει η κυβέρνηση για την εξυγίανση της Δημόσιας διοίκησης η οποία φυσικά θα κριθεί εκ του αποτελέσματος.

Περιπτώσεις όπως της Περιφερειακής Υπηρεσίας Τουρισμού Πελοποννήσου (Π.Υ.Τ), αποκτούν εμβληματικό χαρακτήρα και χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης.

Επειδή είναι άμεση ανάγκη η τοποθέτηση τουλάχιστον τεσσάρων (4) διοικητικών υπαλλήλων και δύο (2) αρχιτεκτόνων ή πολιτικών μηχανικών για την εύρυθμη λειτουργία της Π.Υ.Τ. Πελοποννήσου:

ΕΡΩΤΑΤΑΙ η κ. ΥΠΟΥΡΓΟΣ:

Σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα σοβαρά προβλήματα λειτουργίας που αντιμετωπίζει η Περιφερειακή Υπηρεσία Τουρισμού Πελοποννήσου (Π.Υ.Τ.), εξαιτίας της υποστελέχωσης της ;

 

Ο Ερωτών Βουλευτής

Αθανάσιος Π. Δαβάκης