Πυροσβεστική Υπηρεσία Γυθείου

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Γυθείου επισκέφθηκε μετά από πρόταση που δέχθηκε το 2ο Δημοτικό Σχολείο και το Νηπιαγωγείο Σκάλας του Δήμου Ευρώτα
Κατά την επίσκεψη αυτή δώσαμε ερεθίσματα στους μικρούς μαθητές σχετικά με τις πρώτες απαραίτητες ενέργειες που θα πρέπει να έχουν στο μυαλό τους σε κάθε πιθανή περίπτωση έκτακτης ανάγκης (πυρκαγιάς σε ύπαιθρο ή σπίτι, σεισμού, αποφυγή τροχαίου ατυχήματος) και δεχθήκαμε πλήθος ερωτήσεων ή ακόμα και αποριών που οι μικροί μαθητές ήθελαν να εκφράσουν.
Η ανάλυση, η χρήση αλλά και τα είδη των πυροσβεστήρων τράβηξαν την προσοχή μαθητών και δασκάλων και η περιγραφή της στολής κατάσβεσης εντυπωσίασε κάθε ηλικία δημιουργώντας ενθουσιασμό στην ερώτηση «ποιος θέλει να γίνει Πυροσβέστης»
Η επίσκεψη της Υπηρεσίας μας ολοκληρώθηκε με εκπαίδευση στη χρήση αυλού κατάσβεσης. Το Πυροσβεστικό Όχημα του Δήμου Ευρώτα με πλήρωμα εθελοντές πυροσβέστες υπαλλήλους του Δήμου απέσπασε τις καλύτερες εντυπώσεις των μαθητών όταν ένας – ένας έπαιρνε τον αυλό και έριχνε συμπαγή βολή υψηλής πίεσης (με την καθοδήγησή μας φυσικά).
Μετά το τέλος της δραστηριότητας μας, το Νηπιαγωγείο μας κάλεσε για να δοκιμάσουμε εδέσματα δημιουργημένα από τα χέρια των γονέων των μαθητών.
Ο Διοικητής Π.Υ Γυθείου
Γραφάκος Κωνσταντίνος
Πυραγός














