Θανάσης Δαβάκης - ΛΑΚΩΝΙΑ


Λύσεις και όχι λόγια στα προβλήματα ανασφάλειας του Δήμου Ευρώτα ζητά ο Θανάσης Δαβάκης

Λύσεις και όχι λόγια με Επίκαιρη Ερώτησή του στη Βουλή ζητά για μια ακόμη φορά ο βουλευτής Λακωνίας κ. Θανάσης Δαβάκης στο πρόβλημα της ανασφάλειας των κατοίκων του Δήμου Ευρώτα.

Αφορμή της νέας παρέμβασης του κ.Δαβάκη αποτέλεσε η επιστολή του Δημάρχου Ευρώτα κ.Γιάννη Γρυπιώτη προς τον Πρωθυπουργό και τον Υπουργό Δημοσίας Τάξης, στην οποία εκφράζει την αγανάκτηση και τον προβληματισμό του για τα φαινόμενα βίας και ανομίας που συμβαίνουν στην περιοχή του Δήμου του από διάφορες εγκληματογόνες εστίες.

Το πλήρες κείμενο της Ερωτήσεως του κ.Δαβάκη έχει ως εξής:

Το αίσθημα ανασφάλειας που διακατέχει τους πολίτες αρκετών περιοχών του Νομού Λακωνίας, περιγράφεται για μια ακόμη φορά στην επισυναπτόμενη επιστολή του Δημάρχου Ευρώτα προς τον Πρωθυπουργό και τον Υπουργό Δημοσίας Τάξης.

Η ίδια επίκληση φαινομένων βίας, κλοπών και άλλων παραβατικών πράξεων που λαμβάνουν χώρα εδώ και χρόνια, εκ μέρους ρομά, Πακιστανών και Αφγανών, που ως εργάτες γης διαβιούν λαθραία ή νόμιμα στα διοικητικά όρια του Δήμου Ευρώτα, συνθέτει το πνεύμα της επιστολής του κ.Δημάρχου.

Ο Δήμος Ευρώτα, εδώ και αρκετά χρόνια ταλανίζεται από προβλήματα όπως αυτό της ανασφάλειας αλλά και της ελονοσίας, και η επιστολή του κ.Δημάρχου πρέπει επιτέλους να αποτελέσει την απαρχή άμεσων και ριζικών μέτρων και προς τις δυο κατευθύνσεις. Η αγανάκτηση των κατοίκων της περιοχής προς κάθε κατεύθυνση  πολιτικής εξουσίας είναι απόλυτα δικαιολογημένη.

Το πρόγραμμα «Ξένιος Ζευς» πιστεύουμε ότι πρέπει να περάσει τα όρια της Κορίνθου και να επεκταθεί σε περιοχές όπως αυτή του Δήμου Ευρώτα από πλευράς υλικοτεχνικών υποδομών. Οι επαναλαμβανόμενες εκκλήσεις προς την πολιτική ηγεσία χωρίς ουσιαστικό και εμφανές αποτέλεσμα πρέπει τώρα να λάβουν τέλος.

«Η νόμω κρατούσα πολιτεία» είναι ο συμπαραστάτης του πολίτη στην ανομία και όχι "οργανώσεις και δράσεις" που τείνουν να υποκαταστήσουν τους εφαρμοστές της νομιμότητας.

                                           ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός

Σε ποιες ενέργειες θα προβεί προκειμένου τα φαινόμενα που αναφέρονται στην επιστολή του Δημάρχου Ευρώτα να περιοριστούν και να εκλείψουν;