Δήμος Μονεμβασίας - Υποδομές.


Εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ η κατασκευή του Παιδικού και Βρεφονηπιακού Σταθμού στη Νεάπολη          

Tο έργο «Κατασκευή Παιδικού και Βρεφονηπιακού Σταθμού στην Δ.Κ. Νεάπολης» συνολικού προϋπολογισμού 1.500.000,00 ευρώ, εντάχθηκε στο Ε.Σ.Π.Α. (κωδ. MIS 443737), με την αριθ. πρωτ. 2162/20.05.2013 απόφαση του Περιφερειάρχη, μετά την εκπόνηση της μελέτης και την υποβολή της, από το Δήμο Μονεμβασίας.

Το έργο περιλαμβάνει την κατασκευή Νέου Παιδικού και Βρεφονηπιακού σταθμού στο Ο.Τ. 7 της Δημοτικής Κοινότητας Νεάπολης,  συνολικής κάλυψης Ε = 867,80 m²  με Ε υπογείου=338.07 m2,  Ε ισογείου = 769.01 m² και Ε ημιυπαιθρίων = 69,28m².

Οι χώροι που έχουν προβλεφθεί είναι ανάπαυσης, απασχόλησης και ψυχαγωγίας νηπίων, αίθουσες υποδοχής (πολλαπλών χρήσεων), κουζίνα – τραπεζαρία, WC, γραφεία διοίκησης, αποθήκες και προσβάσεις για ΑμΕΑ.

Επίσης προβλέπεται διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου (φύτευση δέντρων, χώροι πρασίνου, ηλεκτροφωτισμός κ.τ.λ.).

Ο Παιδικός και Βρεφονηπιακός Σταθμός είναι το δεύτερο κτίριο μετά το Νηπιαγωγείο, που θα κατασκευασθεί από το Δήμο Μονεμβασίας και οι πρώτες κτιριακές υποδομές για την πόλη της Νεάπολης, μετά από πολλά χρόνια.

Με τα δύο αυτά νέα κτίρια επιλύουμε χρόνια προβλήματα εγκαταστάσεων υποδομών εκπαίδευσης και πρόνοιας, σε ενοικιαζόμενα κτίρια.

Ο Δήμος Μονεμβασίας ευχαριστεί τον Περιφερειάρχη κ. Πέτρο Τατούλη,  καθώς και όσους συνέβαλαν στην ωρίμανση του έργου.

 

Ο Δήμαρχος

Ηρακλής  Τριχείλης